Matkahuollon kausi- ja sarjaliput siirtyvät matkakorteilta puhelimeen - Uudistetut valtakunnalliset liput sovellukseen 2.5.2023

Matkahuollon mainos
Matkahuolto tiedottaa, että matkakorteilla olevien kausi- ja sarjalippujen siirto Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen on sujunut suunnitellusti. Suuri valtakunnallinen muutos tapahtuu 2.5.2023, kun valtakunnalliset sarjaliput siirtyvät sovellukseen ja samalla lippuvalikoima uudistuu. 

Matkakorttien myynti ja lisälataaminen päättyy pääsääntöisesti 30.6.2023. Matkakorttia voi kuitenkin käyttää sillä olevan lipputuotteen voimassaoloajan loppuun, pisimmillään 30.6.2024 saakka. 

Peruskoululaisten liput säilyvät toistaiseksi matkakorteilla. Ne voidaan kuitenkin siirtää sovellukseen jo 2023–2024 -lukuvuoden alusta alkaen kunnan tai koulun niin toivoessa. Äänekosken kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin suoraan oppilaiden huoltajia. 

Lisäksi matkakorteille jää tarjolle kaksi muuta lippuvaihtoehtoa, jotka on tarkoitettu tilanteisiin, joissa matkustajalla ei ole mahdollisuutta käyttää matkapuhelinta ja Reitit ja Liput -sovellusta.  

Vaihtoehdot ovat:

• laskutettavat luottoliput, jotka on tarkoitettu yritysten ja yhteisöjen käyttöön 

• arvokortit yksittäisille matkustajille. Arvokortit ladataan busseissa. 

Matkakortit tilataan keskitetysti Matkahuollosta myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.  

Matkakorttikauppa ja Bussiliput-sovellus sulkeutuvat 

Kaikki lipputuotteet ovat ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksesta 2.5.2023 lähtien. Matkakorttien myynti ja lataus ovat päättymässä, ja tämän vuoksi myös Matkakorttikauppa sulkeutuu 14.5.2023. 

Lisäksi Bussiliput-sovellus poistuu käytöstä 30.6.2023. Asiakkaita on hyvä muistuttaa siirtymään Reitit ja Liput -sovelluksen käyttöön jo hyvissä ajoin.

Peruskoululaisten liput tilataan ja toimitetaan keskitetysti 

Peruskoululaisten matkakorttien tilaus- ja toimitustapa muuttuu. Jatkossa liput tilataan ja toimitetaan keskitetysti. Uudet peruskoululaisten matkakortit on tilattava ja vanhat palautettava 16.6.2023 mennessä. 

Peruskouluille on toimitettu ohjeet uudesta toimintamallista ja Äänekosken kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin suoraan oppilaiden vanhempia.

Lisätietoja:

Matkahuollon verkkosivuilta 

Matkahuollon tiedotteesta 27.4.2023

Äänekosken kaupungin kuljetussuunnittelija
Tommi Maanselkä
040 835 4720
tommi.maanselka@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 28.4.2023, muokattu 9.5.2023 klo 08:04

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023