Miljoona roskapussia -kampanja on innostanut äänekoskelaiset yhdessä talkoisiin

väkeä aulassa
Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa äänekoskelaiset ovat keränneet jo 500 roskapussia! Kampanja jatkuu vielä 14.6.2023 asti, jolloin koko Suomen tulokset julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Äänekosken kaupunki kannustaa kaikkia osallistumaan roskienkeruutalkoisiin. 

Kerätyt roskapussit voi ilmoittaa Ylen laskuriin osoitteessa yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia. Hanskoja ja pusseja on jaossa kaikissa Äänekosken kirjastoissa ja kampanjaroskikset löytyvät:

 • Sammonkatu, Tori, Äänekoski
 • Wessmanninkatu 2, Äänekoski
 • Koulutie 6, Sumiainen
 • Kauppatie 2, Konginkangas
 • Asemakatu 18, Suolahti

Lukuisat kaveriporukat, yhdistykset ja kerholoiset ovat talkoilleet roskienkeruussa Äänekoskella. Esimerkiksi tulevana perjantaina 19.5. Suolahden yhtenäiskoulun 300-henkinen väki lähtee yhdessä roskienkeruutalkoisiin. Aivan mahtavaa ja esimerkillistä toimintaa! 

Somessa voit seurata tai lisätä omiin julkaisuihisi #MiljoonaRoskapussia ja #RoskapussiIlmiö ja @Äänekosken kaupunki, niin voimme jakaa roskienkeruutunnelmia myös kaupungin kanavissa.

kaupunginjohtaja kisaa

Roskapussi-Ilmiössä oli mukava tunnelma

Äänekosken kaupunki ja Sammakkokangas Oy järjestivät yhdessä Roskapussi-Ilmiö -tapahtuman 13.5.2023 ja päivä veti kaupungintalolle yli 50 kävijää.

Musiikkiopiston nuoret harmonikot ja laulajat vetäisivät konsertin Abban suurimpia hittejä ja kohottivat tunnelman kattoon. Sammakkokangas ohjeisti lajittelussa niin pieniä kuin isoja ja sähkölaitteiden keräykseen tuotiin melko retroakin tavaraa. Lelunvaihtotori toi iloa monelle lapselle. Jäljelle jääneet lelut, joita kertyi runsaasti, lahjoitetaan ukrainalaisille lapsille Äänekoskella.

Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara liikkuu taas ja oli mukana menossa hauskojen pelien ja sumopainin merkeissä. Myös kaupunginjohtaja Matti Tuononen saatiin houkuteltua mukaan kisailemaan. Koskelan kuvataidekoulun Roskat veks -julistenäyttely ilahdutti aulassa ja aktiivinen Äänekosken asukasyhdistys oli koonnut informatiivisen vieraslajinäyttelyn.

Arvonnassa oli palkintoina Hiskinmökin saunailtalahjakortti, Äänekoski-tuotepaketti ja Sammakkokankaan lahjoittama linnunpönttö. Voittajille on ilmoitettu tekstiviestillä.

Kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille!

esiintyjät
kaupungin väkeä
lapsi ja leluja
sumopainia
arvonta
Sammakkokankaan pöytä
sammakkokankaan pöytä
asukayhdistyksen väkeä
kahvitarjoilu
ympäristöpäällikkö
lapsi ja lelut

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 16.5.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023