Nuori, jäitkö ilman koulupaikkaa? Sinuun otetaan pian yhteyttä työllisyyspalveluista

Nainen auringonkukkapellolla, saippuakuplia ilmassa.
Äänekosken työllisyyspalveluiden omavalmentajat ottavat yhteyttä alkusyksyn aikana kaikkiin alle 25-vuotiaisiin työttömiin työnhakijoihin, joilla ei ole ammatillista koulutusta. 

Äänekosken kaupungin omavalmentajat ottavat yhtyettä ja keskustelevat henkilökohtaisesti jokaisen ilman ammattia olevan alle 25-vuotiaan nuoren kanssa tulevaisuuden suunnitelmista työn tai opiskelupaikan suhteen. Tarkoituksena on myös kertoa työttömyysturvasta eli mistä nuori saa rahaa, jos nuorella ei ole vielä työ- tai opiskelupaikkaa. Samalla tarkistetaan, onko nuori hakenut vähintään kahteen tutkintoon johtavaan koulutukseen 31.8. mennessä hakuvelvollisuuden mukaisesti.  

Jos nuorta ei tavoiteta soittamalla tai tekstiviestillä, tehdään ns. selvityspyyntö eli omavalmentaja lähettää selvityspyynnön kirjeitse tai soittaa kännykkänumerosta. Yhteydenottoa ei tarvitse säikähtää, sillä tarkoitus on auttaa ja aloittaa yhdessä nuoren kanssa pohdinta siitä, mitä seuraavaksi voisi tehdä.

Sopiva palvelu etsitään yhdessä

Jos alle 25-vuotias ilman ammattitutkintoa oleva nuori ei ole hakenut kahteen koulutukseen 31.8. mennessä, työttömyysturvaan saatetaan asettaa 21 viikon maksueste. Maksueste tarkoittaa sitä, että työttömyysturvaa ei voida maksaa. 

Maksuesteestä huolimatta työttömyysetuutta voi saada siltä ajalta, kun työnhakija osallistuu maksuestettä purkavaan, työllistymistä edistävään palveluun. 

Omavalmentajan kanssa voi keskustella vaihtoehdoista, mitä seuraavaksi kannattaa tehdä ja millä muilla tavoilla maksuesteen voi purkaa. Yhteydenoton aikana voi keskustella myös terveydentilaan tai kielitaitoon liittyvistä syistä, jotka estävät hakemasta koulutukseen. 

Omavalmentaja tuntee palvelut ja nuoren tilanteen sekä osaa auttaa löytämään sopivan palvelun, johon osallistua. Maksuesteen ajan voi olla esimerkiksi työkokeilussa tai tietyissä valmennuksissa, jolloin nuori voi maksuesteen aikana saada työttömyysetuutta. Eli maksuesteen ajan voi käyttää hyödykseen hankkimalla lisää osaamista tai valmiuksia seuraavaa koulutukseen hakua varten. 

Työnhaun voi päättää verkossa Oma asioinnissa 

Omavalmentajat ottavat yhteyttä kaikkiin ilman ammattia oleviin alle 25-vuotiaisiin nuoriin, joilla työnhaku on voimassa. Jos työ- tai opiskelupaikka on jo löytynyt, voi oman työnhaun käydä päättämässä Oma asiointi -verkkopalvelussa. Tällöin välttyy turhalta selvityspyynnöltä. Oma asiointi -verkkopalvelun löytää Työmarkkinatorin etusivulta.  

Kaikki muutokset työnhaussa kannattaa ilmoittaa Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Oma asioinnissa voi jättää myös yhteydenottopyynnön omavalmentajalleen, jos haluaa tukea työnhakuun tai haluaa keskustella valmennuksista tai työvoimakoulutuksista, jotka veisivät omaa elämää eteenpäin. 

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 5.9.2023 klo 07:30

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023