Purosta joki, joesta meri kuvastaa kasvua tai matkaa

Tervetuloa Äänekosken taidemuseon syksyn näyttelyyn!

Leila Ylösen keramiikkaa.
Koskelan Setlementin 80-vuotisjuhlavuosi jatkuu syyskuussa Äänekosken taidemuseolla taidenäyttelyn merkeissä. Tällä kertaa vuoron saavat Koskela opiston taideopettajat, jotka esittäytyvät Purosta joki, joesta meri -näyttelyssä omien teostensa kautta. 

Näyttely antaa taideaineita Koskelassa opettaville opettajille mahdollisuuden tuoda esille omaa taiteilijuuttaan ja tuotantoaan. Mukana näyttelyssä on kahdeksan Koskelan opettajaa: Emilia Tulla, Christina Henelius, Ulla Aatinen, Anu Pajunurmi-Oksanen, Leila Ylönen, Ritva Hara, Eero Mikkonen ja Sirpa Hasa.

Näyttelyn nimi Purosta joki, joesta meri kuvastaa kasvua tai matkaa. Opettajuus on paitsi tiedon ja taidon jakamista, myös kohtaamista, vuorovaikutusta, yhteistyötä ja siten yhteisen matkan kulkemista opiskelijoiden kanssa oppitunneilla. Tämä matka herkistää kasvuun niin opiskelijan kuin opettajankin.

Purosta joki, joesta meri -näyttelyssä on esillä monipuolisesti eri tekniikoiden kirjo: posliininmaalauksesta grafiikkaan ja huovutuksesta keramiikkaan. Tule tutustumaan, ihastelemaan ja innostumaan! Kaikkia tekniikoita on mahdollista opiskella Koskela opistossa taiteilija-opettajien opastuksella.

Koskela opiston lukuvuosi on parhaillaan käynnistymässä ja kursseille ilmoittautuminen avoinna. Alkaisiko tästä Sinun matkasi kädentaitojen pariin?

Näyttely on esillä Äänekosken taidemuseolla 10.9.–5.11.2023.  Avoinna ti-to 12–16, su 12–16. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Koskelan Setlementin toiminnanjohtaja/rehtori Paula Nieminen-Lehto, 040 7473541, paula.nieminen-lehto@aanekoski.fi

Opistopalveluvastaava Anu Pajunurmi-Oksanen, 0400 115 360, anu.pajunurmi-oksanen@aanekoski.fi 

Äänekosken taidemuseon museonjohtaja Marjo Ahola, 0400 115 432, marjo.ahola@aanekoski.fi (lomalla 24.9.2023 asti)

Uutinen julkaistu 19.9.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023