Suolahden Wanhan Aseman katto uusitaan

Suolahden Wanha Asema

Suolahden Wanha Asema ja sen ympäristö ovat historiallisesti merkittävää aluetta. Korjaustöissä kunnioitetaan vanhaa, mutta huomioidaan nykypäivän rakennusmääräyksiä ja kattoturvallisuutta.

Äänekosken kaupunki uusii Suolahden Wanhan Aseman katon. Remontti toteutetaan sääsuojan alla ja telineiden asennus alkaa maanantaina 12.9.2022. Kohde on käytössä koko kattoremontin ajan ja työmaa-alue rajataan tarpeen mukaan.

Kattoremontin on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Katon uusimiseen on varattu 100 000 euroa ja pääurakoitsijana toimii Rakennussällit Oy.

– Suolahden Wanha Asema ja sen ympäristö ovat historiallisesti merkittävää aluetta ja kattoremontista on keskusteltu myös Museoviraston kanssa, kaupungin tekninen isännöitsijä Hanna Räsälä kertoo.

– Korjaustöissä kunnioitetaan vanhaa, mutta huomioidaan nykypäivän rakennusmääräyksiä ja kattoturvallisuutta.

Katon maalaus toteutetaan muutaman vuoden päästä.

Lisätietoja:

Tekninen isännöitsijä Hanna Räsälä, 040 586 2943, hanna.rasala@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 9.9.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:21

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023