Säilölumella hiihdetään ja tekojäällä luistellaan

26.11.2021 klo 15

Liikuntapuistossa on talvikausi jo korkattu, sillä perjantaista 19.11.2021 lähtien Liikuntapuiston maksullisella säilölumiladulla on päässyt hiihtämään ja keskiviikosta 24.11.2021 alkaen myös Liikuntapuiston tekojää on ruvennut täyttymään luistelijoista.  

Tekojää on avoinna arkisin kello 8-21 ja viikonloppuisin kello 9-20. Paikalla on myös liikuntapaikkojen hoitaja. 

Luonnonpohjaisiin kaukaloihin ja luistelualueille ei vielä päästä luistelemaan. Niissä paikoissa, joissa kaukaloiden pohja on suotuisa ja vesipostin kautta päästään jäädyttämään, letkutusta on jo käynnistetty. Honkolassa ollaan hyvässä vauhdissa ja Suolahdessa Asemakadun kaukalon ja Konginkankaalla kirkonkylän kaukalon jäädytys pääsee käyntiin lähiaikoina. 

Jäädytykseen ja tasoitukseen on luonnonjäillä varattava aikaa yleensä viikko, tankkiautolla jäädytettäessä jopa hieman pidemmästi, ennen kuin se on turvallisesti luisteltavassa kunnossa. Mikäli jääalueella lukee, ettei se ole vielä käytössä tai valoja ei ole kytketty, tähän on yleensä syynä turvallisuuden varmistaminen. 

Äänemäen laskettelurinteen alue on laaja ja lumenpaksuudelle on suuret vaatimukset turvallisuussyistä. Vaikka laskettelemaan ei vielä toviin päästä, hvyiä pohjia ovat Äänekosken Urheilijat valmiina kuntalaisille lähipäivinä tekemään. 

Perjantaiaamusta 26.11.2021 on käynnistetty tykit niin Äänemäessä kuin Liikuntapuistossa. 

Muokattu 26.11.2021