Tapahtumaluvan käsittelymaksu koskee suuria tapahtumia

Viime päivinä keskustelua on aiheuttanut tapahtumien järjestämiseen kaupungilta pyydettävän luvan käsittelymaksu. Keskustelussa on noussut esiin tietoja, joita kaupunki haluaa selventää. Kaupungin tilojen käyttömaksut päätetään vuosittain teknisessä lautakunnassa. Suurten tapahtumien luvan käsittelymaksu on ollut voimassa 1.8.2019 alkaen. Käsittelymaksu (80 €, alv 0 %) koskee ainoastaan suuria tapahtumia.

Tapahtuma katsotaan suureksi, kun

a)      osallistujamäärä ylittää 200 henkilöä; tai

b)      tilaisuuden luonne tai järjestämispaikka edellyttää toimenpiteitä järjestyksen tai turvallisuuden ylläpitämiseksi tai sivullisille ja ympäristölle aiheutuvan haitan estämiseksi taikka erityisiä liikennejärjestelyjä

c)       tapahtuman järjestäminen vaatii erityisjärjestelyjä

Tämä ei koske kuitenkaan normaaleja sarjapelejä, konsertteja tai teatteri-/ tanssiesityksiä. Eli mikäli tapahtuma ei täytä suuren tapahtuman kriteerejä, maksua ei peritä.

Suuria tapahtumia voidaan järjestää:

 1. Puistoalueet, torialueet, keskusaukio, uimarannat, urheilukentät ja muut kentät, satamat, Wanhan Aseman ympäristö (ulkoalueet).

2. Painotalo muussa kuin esityskäytössä, liikuntatalo, Äänekoski Areena Pankkari, lukio

Kaupunki on kerännyt palautetta 1.8.2019 voimaan tulleista käyttömaksuista. Saapuneita palautteita on käsitelty käyttömaksutyöryhmän kokouksessa.

Teknisen lautakunnan kokouksessa 4.6.2020 päätetty hinnasto on voimassa 1.8.2020 alkaen. Käyttömaksuja tarkastellaan seuraavan kerran keväällä 2021.

Linkki lupahakemukseen

Lisätietoja:

Tommi Rautjärvi
Tekninen johtaja
Äänekosken kaupunki
020 632 3355
tommi.rautjarvi@aanekoski.fi  

Muokattu 14.8.2020