Tervetuloa kouluun!

Lapsia koiviston koulun pihalla myymässä mehua.
Koulut alkavat keskiviikkona 9.8.2023. Äänekoskella aloittaa koulutiensä 181 ekaluokkalaista. Tervetuloa kouluun ja turvataan yhdessä jokaisen koulutie!

Ensimmäisenä koulupäivänä kaikilla oppilailla on lyhennetty työaika. Ensimmäisen koulupäivän aikataulun ja muita tietoja löydät tästä tiedotteesta.

Koulukuljetukset

Tiedot lapsenne kuljetusten aikatauluista, lähtö- ja jättöpaikasta sekä liikennöitsijöistä on nähtävissä Wilmassa

Perusopetuksen oppilas voi kulkea linja-autossa keskiviikkona 9.8.2023 ilman matkakorttia. Matkakortit jaetaan koulussa. Linja-autovuorojen aikatauluista saa lisätietoja Matkahuollon sivuilta

Kyytioppilaiden huoltajille on laitettu Wilma-viesti keväällä ja viestin löydät myös täältä. Ennen koulun alkua Wilma-viestiä laitetaan myös Koulunmäen ja Suolahden yhtenäiskoulujen kyytioppilaiden huoltajille. 

Rakennustyömaiden lähellä on noudatettava varovaisuutta

Koulunmäen koulun rakennustyömaan läheisyydessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. 

Tässä liikennesuunnitelma:

tieliikennesuunnitelma

Löydät liikennesuunnitelman myös täältä(pdf).

Huomaathan Koulunmäen koulun rakennustyömaan läheisyydessä:

 • Pyöräparkit ovat Mikonraitin päässä ja B-rakennuksen kentän päässä.
 • Koulunmäenkadulla on työmaaliikennettä ja suosittelemme käyttämään vaihtoehtoisia reittejä kuin Koulunmäenkatu. Työmaa-alue on aidattu.
 • Saattopaikat Mikonpuiston tai Sammonkadun varrella.
 • Saattoliikennettä ei Koulunmäenkadulla!
 • Pitkäkadun kohdalla automaattiportti, on ns. pääportti.
 • Turvallisuusasioita on käyty läpi yhteistyössä työmaan ja käyttäjien kanssa.
 • Huoltajia tiedotetaan ennen koulun alkamista.
 • Jos tulee isoa rekkaliikennetoimitusta, otetaan tarvittaessa liikenteenohjaus portista sisään ja ulosajojen yhteyteen.

Myös Koiviston uuden päiväkodin rakennustyömaan läheisyydessä tulee noudattaa varovaisuutta! Urakoitsijan liikennesuunnitelma:

kartta suunnitelmasta

Koulunmäen koulun rakentamisen viikkotiedotteet löydät täältä ja Koiviston päiväkodin rakennustyömaan tiedotteet täältä.

Työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi 9.8. - 21.12.2023
Syysloma 16.10. - 22.10.2023
Kevätlukukausi 8.1. - 1.6.2024
Talviloma 26.2. - 3.3.2024

Hyvää koulun alkamista ja turvallista koulumatkaa kaikille!

Lisätietoja:

Toimistosihteeri Maarit Saranpää, 0400 115 661, maarit.saranpaa@aanekoski.fi

Kuljetussuunnittelija Tommi Maanselkä, 040 835 4720, tommi.maanselka@aanekoski.fi

Tiedote ensimmäisestä koulupäivästä 9.8.2023

Uutinen julkaistu 7.8.2023, muokattu 17.8.2023 klo 07:54

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023