Tervetuloa mukaan S2-opetuksen seutuopintoryhmään!

Oletko juuri aloittanut valmistavan opetuksen opettajana tai onko yleisopetuksen ryhmääsi saapunut oppilaita, joiden suomen kielen taito on vielä vähäinen? Mietityttääkö, miten tukea kielitaidon kehittymistä oppimisen alkuvaiheessa, valmistavan opetuksen aikana ja yleisopetukseen siirtymisen vaiheessa?

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa Suomi toisena kielenä (S2) opetuksessa -kokonaisuuden Keski-Suomen seutukaupunkien ja lähialueiden opettajille, joilla ei ole juurikaan aiempia suomen kielen tai S2-alan opintoja. Moduulin opintojaksoilla käsitellään mm. suomen kielen oppimisprosessia, erilaisia oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja sekä kielitietoista pedagogiikkaa.

Kokonaisuuden opintojaksot:

 • Johdatus toisen kielen oppimiseen (5 op)
 • Suomen kielen oppimisprosessi ja oppimisympäristöt (5 op)
 • Kielitietoisesti monikielisen oppijan matkassa (5 op)

Opintojaksot on räätälöity erityisesti vastasaapuneiden oppilaiden tukemiseen. Opiskeluun kuuluu itsenäistä työskentelyä ja verkkotapaamisia, joiden aikataulun näet Korppi-järjestelmästä. Seutuopintoryhmään ilmoittautuneille on tarjolla oma Moodle-työtila, erilliset opintojaksokohtaiset ohjaukset ja mahdollisuus hyödyntää paikallisia yhteisiä etätyötiloja (hubeja) esimerkiksi luentojen seuraamiseen ja opintotehtävien tekemiseen oman alueen opiskelijoiden kesken.

Seutuopintoryhmä starttaa Zoom-ohjauksella tiistaina 9.1.2024 klo 17-18. Sitova ilmoittautuminen opintokokonaisuuteen 17.12.2023 mennessä. Seutuopintoryhmä käynnistetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 15. Opintokokonaisuuden hinta on 135 € (15 op). Maksu suoritetaan kullekin opintojaksolle ilmoittautuessa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: jyu.fi/avoin/keski-suomi

Uutinen julkaistu 7.11.2023, muokattu 13.11.2023 klo 09:24

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023