Terveyskeskus ohjeistaa (päivitetty 11.5.)

Akuuteissa sairauden oireissa hakeudu ajoissa hoitoon ja pitkäaikaissairauksissa huolehdi sovituista seurantakäynneistä!

Äänekosken terveyskeskuksen päivystys palvelee joka päivä klo 8-18. Äkillisten terveysongelmien arviointia ja hoitoa hoitajan, fysioterapeutin ja lääkärin vastaanotolla ilman ajanvarausta tarjotaan myös päiväpolilla arkisin klo 8-15. 

Päiväpolin jonotustilanne kannattaa tarkastaa www-sivuilta ennen terveysasemalle lähtöä, jotta ei tarvitse odottaa isossa ihmisjoukossa – odotusajat ovat olleet viime viikkoina lyhyitä.

Infektio-oireisille tarkoitettu Epidemiavastaanotto (pääovesta oikealle) palvelee joka päivä klo 8-16 erillään päivystyksestä ja päiväpolista. Infektio-oireissa aika on varattava etukäteen puh. 020 632 2470. Tullessasi vastaanotolle, sisäänkäynti pääovesta: Älä koske ripoihin, ovet avautuvat automaattisesti! Sisään tultuasi desinfioi kätesi käsidesillä.

Hoitajien, lääkäreiden ja fysioterapian ajanvarausvastaanotot, hoitotarvikejakelu ja apuvälinepalvelu palvelevat asiakkaita normaaleina aikoina. Suojataksesi muita asiakkaita älä tule palveluihin flunssaoireisena – näissä tilanteissa soita omalle hoitajallesi ja pyydä ohjeita puhelimitse. Tarjoamme soveltuvasti vastaanottoja ja neuvontaa etäyhteyksien avulla. Hoitotarvikkeiden ja apuvälineiden saatavuus pyritään turvaamaan tarvittaessa kotiinkuljetuksena. Hoitotarviketilaukset voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen: hoitotarvike@aanekoski.fi

Mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat avoinna normaalisti. Matalan kynnyksen ajanvarauksetonta päivystyspalvelua tarjotaan ma-pe klo 9-11 normaalin käytännön mukaisesti. Mikäli koet helpommaksi asioida puhelimitse, voit soittaa päivystysaikana numeroon 040 738 6826 tai 020 632 2665.

Terveyskeskuksen älykuntosali on edelleen kiinni, mutta yksilöllistä ohjausta kuntosalilla toteutetaan ajanvarauksella. Kiireettömiä vastaanottoja fysio- ja toimintaterapiassa lisätään asteittain, palvelua suunnataan erityisesti akuutin vaiheen kuntoutusta tarvitseville.

Suun terveydenhuolto hoitaa pääasiassa kiireellisiä ja puolikiireellisiä potilaita. Hoidon tarpeen arvion näissä tilanteissa tekee potilasta hoitava hammaslääkäri. Puolikiireelliseksi on luokiteltu tilanteet, joissa suun sairauden arvioidaan akutisoituvan hoitoajan pitkittyessä tai suun sairaus aiheuttaa ongelmia asiakkaan yleisterveyteen muun perussairauden vuoksi.

Neuvola- ja terapiapalvelut sekä kouluterveydenhuolto ovat avoinna normaalisti. Lapsen mukana vastaanotolle saa tulla poikkeuksellisesti vain yksi vanhempi. Opiskeluterveydenhuolto toimii edelleen Äänekosken lukion tiloissa, vastaanotolle tullaan vain ajanvarauksella. Ajanvaraus on tehtävä puhelimitse.

Muokattu 30.7.2020