Tiedote kuljetusoppilaiden huoltajille

Piirros linja-autosta, jonka kyydissä on lapsia.
Koulu alkaa keskiviikkona 9.8.2023. Syksyn oppilaskuljetusten suunnittelu on parhaillaan hyvässä vauhdissa ja ensimmäinen versio suunnitelmasta saadaan liikennöitsijöiden kommentoivaksi heinäkuun alussa.

Tiedot lapsenne kuljetusten aikatauluista, lähtö- ja jättöpaikasta sekä liikennöitsijöistä on nähtävissä Wilmassa viimeistään 3.8.2023.

Jos lapsellenne on myönnetty kuljetusetuus, löydät em. tiedot Wilman kohdasta "Kuljetusjärjestelyn tiedot" (joko sinisessä yläpalkissa tai kolmen pisteen takana sinisen palkin oikeasta laidasta kohdasta Lomakkeet/kuljetusjärjestelyt, huoltaja).

Lomake näkyy kaikille niille huoltajille, joiden lapsille on myönnetty kuljetusetuus. Jos lomake ei ole näkyvissä ja mielestänne lapsellenne kuuluu kuljetusetuus, ottakaa yhteys opetustoimistoon toimistosihteeri Maarit Saranpäähän, 0400 11 5661, maarit.saranpaa@aanekoski.fi.

Reittiliikennettä/matkakortteja käyttävien lasten huoltajien tulee selvittää aikataulut Matkahuollosta tai Matkahuollon nettisivuilta. Suosittelemme myös lataamaan Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksen puhelimeen tai tablettiin. Löydät Reitit ja Liput -sovelluksen sovelluskaupasta (Apple tai Google). Liikennöitsijät päivittävät aikataulutiedot Matkahuoltoon viimeistään 8.8.2023 mennessä. Löydät aikataulutiedot myös kaupungin verkkosivuilta täältä Joukkoliikenne -sivulta

Ensimmäisenä koulupäivänä ke 9.8.2023 koulut päättyvät lukujärjestyksestä poiketen. Näe oman koulusi ensimmäisen aikataulun kaupungin verkkosivuilta täältä Työ- ja loma-ajat -sivulta. Poikkeavan aikataulun vuoksi iltapäivän kuljetukset lasten koulumatka kestää näin normaalia pidempään. Toisesta koulupäivästä lähtien noudatetaan normaalia lukujärjestystä. Taksioppilaiden kohdalla on tärkeää, että ilmoitatte taksikuljettajalle, jos lapsi ei tarvitse kuljetusta ensimmäisenä päivänä.

Mikäli kävisi niin ikävästi, että lapsen kuljetus jäisi ensimmäisenä aamuna saapumatta, ohjeistakaa lasta palaamaan kotiin. Pysäkillä kannattaa kuitenkin viipyä normaalia pidempään ja olla paikalla hyvissä ajoin ennen aikatauluun merkittyä aikaa. Ilmoittakaa kaikista kuljetuksien sujuvuuden ongelmista koululle. Keräämme liikenteen häiriötiedot päivittäin ja pyrimme ratkomaan ne mahdollisimman nopeasti. Yhteistyöllä saamme kuljetukset sujumaan luotettavasti ja turvallisesti.

Viime lukuvuoden aikana vain harvat huoltajat ilmoittivat taksikuljetusoppilaiden poissaoloista kuljettajille. On eritäin tärkeää, että ilmoitatte aina kun lapsi ei käytä taksikuljetusta! Syksystä lähtien olemme pakotettuja laskuttamaan huoltajia turhista ajoista. Laskuttaminen koskee tilanteita, joissa auto joutuu ajamaan turhan lenkin pysäkille.

Kuljetusjärjestelyjä koskevissa asioissa voitte olla yhteydessä 1.8. alkaen kuljetussuunnittelija Tommi Maanselkään (040 835 4720, tommi.maanselka@aanekoski.fi), opetustoimiston toimistosihteeri Maarit Saranpäähän (0400 115 661, maarit.saranpaa@aanekoski.fi tai Wilma-viesti), viherkouluilla rehtoriin, Koulunmäen yhtenäiskoululla koulusihteeri Minna Mäkelään (0400 777 7130, minna.makela@aanekoski.fi tai Wilma-viesti) ja Suolahden yhtenäiskoululla koulusihteeri Merja Parantaiseen (0400 115 212, merja.parantainen@aanekoski.fi tai Wilma-viesti).

Kuljetusetuutta koskevissa asioissa voitte olla yhteydessä opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiään 1.8.2023 alkaen (040 509 3657, ville.hartsia@aanekoski.fi tai Wilma-viesti).

Rentouttavaa ja mukavaa kesää toivottaen,

Ville Härtsiä
Opetus- ja kasvatusjohtaja

Uutinen julkaistu 26.6.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023