Tiedote talonpolttoharjoituksista 23.11. ja 29.11.2023

Keski-Suomen pelastuslaitoksella on suunnitteilla järjestää polttoharjoitukset Äänekoskella, os. Lantelantie. Harjoituspäiviksi on suunniteltu to 23.11. sekä ke 29.11.2023, jolloin pelastuslaitos harjoittelee huoneistopalon erilaisia sammutus- ja savusukellustekniikoita purkukuntoisissa rakennuksissa. 

Harjoituksien yhteydessä kiinteistöt poltetaan hallitusti maan tasalle (yksi kiinteistö / harjoituspäivä). Harjoitukset voidaan tarvittaessa myös perua esimerkiksi sääolosuhteiden vuoksi tai muun ennalta arvaamattoman syyn vuoksi. 

Keski-Suomen pelastuslaitos vastaa harjoituksen suunnittelusta, toteutuksesta sekä tiedotuksesta alueen lähiasukkaille, viranomaisille ja median edustajille.

Harjoitukset aiheuttavat poltettavien kiinteistöjen lähistöllä jonkin verran liikenne- ja savuhaittaa, joten harjoituskohteiden lähistöllä on syytä välttää turhaa liikennöintiä. Välittömän vaaran alue tullaan eristämään ja ulkopuolisten pääsy kohteeseen estetään.

Lupa-asioissa kohteen omistaja / valtuutettu on ollut yhteydessä rakennus- ja ympäristöviranomaisiin. Poltolle ei ole nähty esteitä.

Kiinteistön omistaja / valtuutettu ja Keski-Suomen pelastuslaitos ovat tehneet luovutussopimuksen, jonka perusteella rakennus luovutetaan pelastuslaitoksen harjoituskäyttöön ja hävitettäväksi polttamalla. Jälkivartioinnista ja palojätteiden käsittelystä huolehtii luovutussopimuksessa mainitut tahot.

Yhteydenotot

Harjoituspäivinä (23.11. sekä 29.11.) harjoituksen johtajan saa kiinni numerosta 040 686 3486.

Lisätiedot (ennen harjoituspäiviä):

Palomestari
Tapani Kellosaari
040 528 9650
tapani.kellosaari@pelastustoimi.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 20.11.2023 klo 09:23

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023