Toukokuussa vietetään Roskapussi-Ilmiö -päivää

Koskelan kuvataidekoulun julistenäyttelystä.
Äänekosken kaupunki ja Sammakkokangas järjestävät yhdessä koko perheen Roskapussi-Ilmiö -tapahtuman Äänekosken kaupungintalolla la 13.5.2023 klo 10-13. Tapahtuma on osana Ylen Miljoona roskapussi -kampanjaa, jossa olemme koko kevään ajan aktiivisesti mukana.

Roskatalkoiden lisäksi luvassa on valtuustosalissa klo 10 alkaen ympäristötoimen ajankohtaiset kuulumiset ja klo 10.30 kuullaan Abban suurimpia hittejä AKMO:n harmonikkojen ja laulajien esittämänä.

Paikalla on Sammakkokankaan koko perheen toimintapiste sekä pienten sähkölaitteiden keräys. Pienillä sähkölaitteilla tarkoitetaan kahvinkeitintä ja sitä pienempiä laitteita, verkkovirralla, paristoilla tai akulla toimivia laitteita.

Kaupungintalon ala-aulassa on kahvitarjoilu, Hiskinmökin saunaillan arvonta, Äänekosken asukasyhdistyksen vieraslajinäyttely sekä Koskelan kuvataidekoulun Roskat veks -julistenäyttely. Menossa mukana on myös Äänekosken Energia. Mukana myös liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara ja hauskoja pelejä!

Nyt kannattaa käydä lasten kaapit läpi, sillä yhteen kokoushuoneeseen kokoamme lelunvaihtotorin, eli paikalla saa käydä ”tuo tullessas, vie mennessäs” -periaatteella.

Kannustamme äänekoskelaisia käymään tapahtumapäivän aikana roskienkeruutalkoissa ja kaupungintalolla on jaossa pusseja ja hanskoja. Kerätyt roskapussit voi ilmoittaa Ylen laskuriin osoitteessa https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia.

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin!

Koko perheen Roskapussi-Ilmiö -tapahtuma la 13.5.2023 klo 10-13 Äänekosken kaupungintalolla, os. Halllintokatu 4, Äänekoski. Järj. Äänekosken kaupunki ja Sammakkokangas. Ympäristöasiaa isoille ja pienille, musiikkia, näyttely, pelejä, kahvitarjoilu, arvonta, lelunvaihtotori ja pienten sähkölaitteiden keräys. Tervetuloa!

Koskelan kuvataidekoulun julistenäyttelystä.

Lisätietoja:

Ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen, 0400 893 683, hanna.ahonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 28.4.2023, muokattu 10.5.2023 klo 08:54

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023