Vierailukiellolla suojataan potilaita ja asukkaita

Koronavirus COVID-19 – infektio on määritelty tartuntatautilain mukaiseksi yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan uusi koronavirus on riski erityisesti ikääntyneille sekä pitkäaikais- ja monisairaille. Uusi koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana ja läheisissä kontakteissa, mutta kaikkia leviämistapoja ei vielä varmuudella tunneta. Uusi koronavirus on tarttunut erityisen herkästi suljetuissa tiloissa, joissa on oleskellut samaan aikaan paljon ihmisiä.

Varmistaaksemme potilaidemme, asukkaidemme ja työntekijöittemme turvallisuuden, olemme asettaneet vierailukiellon 13.3.2020 alkaen Äänekosken terveyskeskussairaalaan (3.krs), arjen tuen ympärivuorokautisiin yksiköihin sekä asumispalveluihin. Mikäli mahdollista, olkaa puhelimitse suoraan yhteydessä läheiseenne. Muissa tapauksissa voitte ottaa yhteyttä sen yksikön hoitohenkilökuntaan, missä läheisenne on hoidossa tai asuu. Toivomme teille ymmärrystä, jos puhelimeen ei vastata nopeasti – silloin henkilökuntamme on hoitamassa läheistänne ja estynyt sen vuoksi vastaamaan. Lisähenkilökunnan saatavuus on rajallista, eikä yksiköissä ole mahdollista vapauttaa henkilöstöä pelkästään puhelinpalveluun.

Kaupungin perusturvan järjestämät tapahtumat ja ryhmätoiminnot perutaan toistaiseksi. Tämän vuoksi esimerkiksi ensi viikolle suunniteltu kansalaistilaisuus vanhusten asumis- ja laitospalveluista perutaan. Seniorikeskuksessa ei järjestetä toimintaa maanantaista 16.3.2020 alkaen. Intervalli- ja lomapaikoilla olevien asiakkaiden tilanne arvioidaan yksilöllisesti, pääasiassa k.o. hoitojaksot perutaan. Terveyskeskuksen Älykuntosali on suljettu.

Toimintaohjeet ja käytännöt muuttuvat hyvinkin nopeasti infektiotilanteen etenemisen mukaisesti, joten pyrimme tiedottamaan oleellisista muutoksista pikaisesti.

Muokattu 27.3.2020