Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset lievenevät 12.5.2021 alkaen

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut 11.5.2021 tekemällään päätöksellä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan ajalla 12.5.–1.6.2021. Keski-Suomen kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön, mutta näillä alueilla voidaan 12.5. alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä on linjannut 12.5.2021, että Äänekosken kaupunki kieltää 1.6.2021 saakka kaikki Painotalolla ja Suolahtisalissa järjestettävät yleisötilaisuudet, samoin kuin Pankkarilla, liikuntatalolla ja muissa kaupungin kulttuuri- ja liikuntatiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleisölle avoimet ottelutapahtumat, mikäli niihin osallistuu yli 50 henkilöä. Kielto koskee myös kaikkia muita kaupungin sisätiloja sekä ulkoliikuntapaikoilla ja yleisillä alueilla järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Äänekosken kaupungin sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää osallistujamäärältään yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, mikäli voidaan tosiasiallisesti varmistaa, että niissä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta koronatartuntojen torjuntaan liittyen. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Äänekosken kaupunki vaatii edelleen kaikilta kaupungin sisä- ja ulkotiloissa tapahtumia järjestäviltä tahoilta turvallisuussuunnitelman koskien koronaerityisjärjestelyjä. Täytettävä koronaturvallisuussuunnitelmalomake löytyy täältä

Äänekosken kaupungin kirjastot, kulttuuritilat, liikuntasalit, uimahallit, kuntosalit, avantouimakopit ja Proaveran omistama jäähalli pysyvät edelleen avoinna, mutta niiden käytössä on noudatettava erityisen tarkasti voimassa olevia koronan torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn liittyviä ohjeita, maskisuositusta, turvavälejä ja käsihygieniaa sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita. Jäähalliin yleisövuorot sallitaan jälleen.  

Harrastustoiminta, ottelut ja turnaukset

Äänekosken kaupungin hallinnoimissa sisä- ja ulkoliikuntaliikuntatiloissa voidaan järjestää lasten, nuorten ja aikuisten otteluita ja turnauksia maksimissaan 50 hengen yleisöllä ajalla 12.5.-1.6.2021. Yli 50 hengen yleisöllä otteluita ja turnauksia voidaan järjestää, mikäli voidaan tosiasiallisesti varmistaa, että niissä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta koronatartuntojen torjuntaan liittyen. Otteluihin ja turnauksiin osallistuminen on mahdollista Keski-Suomen alueella ja niissä maakunnissa, jotka eivät ole koronan leviämisvaiheessa. 

Yksityistilaisuudet

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä on linjannut, että kunnan alueella suositellaan yksityistilaisuuksissa noudatettavan samoja henkilömäärien rajoituksia ja varotoimia, joita em. mainitulla tavalla sovelletaan yleisötilaisuuksiin ja julkisiin kokoontumisiin. Rajoitukset ovat voimassa 1.6.2021 saakka.

Kaikissa tilaisuuksissa tapahtumajärjestäjällä on vastuu noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeen mukaan tilaisuuksissa on mm. huolehdittava hygieniasta, noudatettava maskisuositusta ja varmistettava 2 metrin turvavälit henkilöiden tai seurueiden välillä. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään.

Lisätietoja

Jukka-Pekka Pohjolainen

vs.vapaa-aikajohtaja

Äänekosken kaupunki

020 632 3259

Muokattu 12.5.2021