Eletään tätä päivää ja uskotaan huomiseen

Moikka kaikille,

Nyt ollaan pari kuukautta kärvistelty koronan kourissa. Epidemia tulee, epidemia ei tule. Kaikki meistä alkaa olla kurkkua myöten täynnä koronaa. Vaikka asiaa pyöritellään ja pallotellaan julkisuudessa, ei tosiasiat muutu. Korona on valitettavasti todellisuutta ja nakertaa rotan lailla ajatusmaailmaamme ja rajoittaa elämistämme ja olemistamme sekä työelämässä että vapaa-ajallakin.

Nyt kun yhteiskuntaa taas pikkuhiljaa ryhdytään avaamaan, on monella huoli, että miten tässä oikein käy. Lähteekö virus leviämään kiihtyvällä vauhdilla, tai olenko minä kenties tartuntavaarassa. On paljon kysymyksiä ja epävarmuutta, mutta varmoja vastauksia valitettavan vähän.

Varmaa on kuitenkin se, että me olemme kaupunkina tähän asti selviytyneet koronaepidemian leviämisen estämisessä erinomaisesti. Kiitos kuuluu teille, arvoisat työkaverit. Kukin meistä on osallistunut tähän työhön kiitettävällä asenteella ja tarmokkuudella. Venymistä ja ymmärrystä on löytynyt kaikilta organisaation tasoilta. Tilanteen vakavuus on ymmärretty ja huoli on yhteinen. Avaintekijä onnistumisellemme on juurikin yhtenäisyys. Kaikessa kaupungin toiminnassa ja päätöksenteossa on otettu huomioon koronan mukanaan tuomat riskit ja olemme pystyneet yhdessä ratkomaan ajoittain melko visaisiakin ongelmia. Kaikesta ollaan selviydytty ja tulemme myös selviytymään. Itse koen oloni, tilanteen vakavuudesta huolimatta, melko levolliseksi, koska luotan meihin, luotan meidän yhteisöömme. Tässä porukassa on hyvä tehdä töitä, koska olemme jo osoittaneet, että voimme luottaa toisiimme.

Toivotan koko henkilöstölle hyvää kevättä ja ansaittua kesäloman odotusta. Pidetään toisistamme huolta, eletään tätä päivää ja uskotaan huomiseen.

Ystävällisin terveisin,

Matti Tuononen, kaupunginjohtaja