Äänekosken kaupungin perusinfo

Äänekoski - Tulevaisuus asuu täällä

Äänekoski on monien mahdollisuuksien kaupunki. Äänekoski on pohjoisen Keski-Suomen keskuskaupunki ja biokiertotalouden keskittymä, jossa kesyttämätön luonto ja korkea teknologia kohtaavat. Noin 18 000 asukkaan Äänekoski on moderni ja vireä teollisuuskaupunki Keiteleen eteläpäässä, puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kattavat palvelut, monipuolinen kulttuuri- ja urheilutoiminta, toimiva päiväkoti- ja kouluverkosto sekä sujuvat liikenneyhteydet tekevät kaupungista vetovoimaisen ja tarjoavat mahdollisuuden hyvään elämään. Vesistöjen läheisyys antaa omaleimaisen tunnelman ja järviluonto on tärkeä osa kaupungin identiteettiä. Äänekosken kaupunki on vakaa työnantaja ja vahvan teollisuuden myötä kaupungin työpaikkaomavaraisuus on jatkuvasti yli 100 prosenttia.

Äänekosken kaupungin esite   

Äänekosken kaupungin Kestävän elämän opas (pdf)

Mainoskuva Ääneskosken tunnusluvuista.

Äänekoski on pohjoisen Keski-Suomen keskuskaupunki ja biotalouden keskittymä, jossa kesyttämätön luonto ja korkea teknologia kohtaavat. Äänekoski on noin 18 000 asukkaan teollisuuskaupunki Keski-Suomen maakunnassa. Äänekoski sijaitsee Nelostien varrella noin 40 km Jyväskylästä pohjoiseen.

Olemme Keski-Suomessa merkittävä työllistäjä. Työpaikkaomavaraisuutemme on yli 100 prosenttia. Suurimpia yrityksiä ovat Valtra Oy Ab, Metsäliitto Osuuskunta / Metsä Wood, Metsä Board Oyj, Metsä Fibre Oy, Nouryon Chemicals Finland Oy (ent. CP Kelco), Meconet Oy, Osuuskauppa Keskimaa ja Valio Oy. Yhteensä näissä yrityksissä on n. 3 000 työpaikkaa. Äänekosken kaupunki on myös merkittävä työnantaja. Palveluksessamme on noin 1 500 henkilöä.

Pinta-ala 
Maata884,57 km2
Vettä
253,81 km2
Yhteensä1 138,38 km2
  
Väestö (31.12.2022) 
Asukasluku
 18 128
Väestö ikäryhmittäin (31.12.2020) %
 
Alle 15-vuotiaiden osuus
15,6
15-64-vuotiaiden osuus
61,7
 65 vuotta täyttäneiden osuus
22,7
Suurimmat työnantajat
Äänekosken kaupunki
Keski-Suomen hyvinvointialue
Valtra Oy Ab
Metsäliitto Osuuskunta / Metsä Wood
Metsä Board Oyj
Metsä Fibre Oy
Nouryon Chemicals Finland Oy (ent. CP Kelco)
Pohjoisen Keski-Suomen Oppimiskeskus (POKE)
Osuuskauppa Keskimaa
Valio Oy 
Äänekosken Kiinteistönhoito Oy
Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö
Oy Botnia Mill Service Ab

Lisätiedot

Hallintosihteeri
Tuula Ruuska
040 740 7311
tuula.ruuska@aanekoski.fi

    Tietoa Äänekoskesta