Laskutusohjeet ja taloustoimisto

Äänekosken kaupungin y-tunnus 2045520-5

Kaikissa Äänekosken kaupungille osoitetuissa laskuissa tulee viitetietona mainita tilaajan nimi (yksikkö).

Äänekosken kaupunki vastaanottaa laskuja ensisijaisesti sähköisesti verkkolaskuina.

1 Verkkolaskut 

OVT-tunnus/Verkkolaskuosoite:
OVT-tunnus: 003720455205
Verkkolaskuoperaattorimme: CGI Suomi Oy
Välittäjätunnus (operaattoritunnus): 003703575029

2 Laskut sähköpostin liitteenä

Laskulla tulee olla vastaanottajan tietoina:
Äänekosken kaupunki
PL 799
00074 CGI

Laskut lähetetään sähköpostin liitteenä PDF-muodossa osoitteeseen: ostolaskut.fi@cgi.com

Yhden sähköpostin liitteenä voi olla useita PDF-tiedostoja (kuitenkin enintään 10 kpl). Yhdessä PDF-tiedostossa saa olla vain yksi lasku ja siihen mahdollisesti kuuluvat liitteet. Lasku ja sen liitteet on oltava samassa tiedostossa.

3 Toimittajaportaali 

Jos käytössä ei ole sähköiseen laskutukseen soveltuvaa ohjelmistoa, voi laskun luoda Äänekosken kaupungin tarjoamassa toimittajaportaalissa verkkolaskuna.

Ennen toimittajaportaalin käyttöä täytyy laskuttajan tiedot lisätä portaalin rekisteriin. Tämä onnistuu ilmoittamalla yrityksen yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite alempana Lisätietoja antaa -kohdassa mainituille henkilöille.

4 Paperilaskut

Laskulla tulee olla vastaanottajan tietoina:
Äänekosken kaupunki
PL 799
00074 CGI

Laskut lähetetään postissa samaan osoitteeseen Äänekosken kaupunki, PL 799, 00074 CGI.

Lisätietoja:

Taloussuunnittelija
Tiina Pasanen
0400 115 159
tiina.pasanen@aanekoski.fi

Taloussihteeri 
Ulla Strandman
0400 115 189
ulla.strandman@aanekoski.fi

Taloussihteeri
Laura Oksanen
040 723 7096
laura.oksanen@aanekoski.fi

YEL-todistus ja yrittäjän eläkevakuutus

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeiden mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Jos kaupunki ostaa palveluja itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kaupungin selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus) tai maatalousyrittäjän eläkevakuutuksesta (MYEL-todistus).

Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä (vuosittain eläkelaitoksen vahvistama työtuloraja), ei henkilö ole velvollinen ottamaan itselleen YEL-vakuutusta ja työ kuuluu Julkisten alojen eläkejärjestelmän (JuEL) piiriin. Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kaupungin maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta JuEL-eläkemaksua. Tällöin yrittäjän kaupungille lähettämä lasku maksetaan palkanmaksun periaatteiden mukaisesti. Tätä varten yrittäjän tulee toimittaa verokortti joko laskun liitteenä tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen ostolaskut@aanekoski.fi.

Eläkkeellä oleva yrittäjä toimittaa todistuksen eläkkeellä olostaan. Eläkkeellä oleva henkilö kuuluu JuEL:n piiriin aina 68 vuoden iän täyttymiskuukauden loppuun ja näin ollen kaupunki on velvollinen suorittamaan työntekijä- ja työnantajamaksut KEVA:lle, jos YEL-todistusta ei ole.

YEL-todistus, ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta tai todistus eläkkeellä olosta lähetetään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain.

YEL-todistus toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen ostolaskut@aanekoski.fi

Hallinto ja talous