Persoonallisiin kyliin ja taajamiin kannattaa tutustua avoimin silmin. Kaikilla aisteilla. Elävät ja kehittyvät kylät tarjoavat leppoisaa elämänmenoa sekä kylien asukkaille että vierailijoille. Pienissä ja idyllisissä yhteisöissä on helppoa olla ja elää omassa rauhassa. Välillä jopa unohtuu, että monipuoliset palvelut ja vilkkaat kulkuväylät ovat ihan vieressä. Kylillä kohtaat ihmisiä, joiden luo on hyvä palata.

Eläköön kylät! -kyläesite

Koivisto

Koivisto on kylä, jonka elämänrytmiä sävyttää aina melkoinen innostus. Kun johonkin tartutaan, se tehdään rivakasti, iloisella mielellä ja maaliin saakka. Olipa kysymyksessä kylätoiminta tai vaikka koripallo. 

Hietama

Suojoen maisemissa Hietamalla kulttuuri kukkii läpi vuoden ja antaa voimaa arkeen. Harrastaja- ja ammattiteattereiden esityksistä tullaan hakemaan virkistystä kauempaakin. Vanhan kartanon parketti vetää väkeä tanssin pyörteisiin.

Honkola

Honkola on yhä puhdasta maanviljelysaluetta, vaikka ei päätieltä katsoen uskoisi. Hyvät tieyhteydet takaavat vetovoiman. Honkolassa ollaan vähän kuin kaiken keskipisteessä, mutta silti omassa rauhassa.

Mämme

Mämmellä asutaan vehmaiden järvien syleilyssä. Mämmen kylän halkova Nelostie tuo mukanaan tuhansia ohikulkijoita päivittäin. Kylällä vaalitaan menneen ajan hyviä tapoja kyläkirjaston, kyläiltojen ja ompeluseuran kootessa väkeä yhteen.

Konginkangas

Konginkangas arvostaa suuresti menneisyyttään, mutta elää voimakkaasti tätä päivää. Kylätapahtumat, paikallisravit ja oman teatterin esitykset houkuttavat ja koukuttavat. Kylän järvinäkymää ihaili myös kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallela.

Sumiainen

Tärkeilemätön tunnelma, vahva ja avoin kylähenki sekä persoonalliset tapahtumat leppeän luonnon keskellä. Sumiaisista löytyy asioita, joita muualla ei ole ja sen hiljaisuus houkuttelee huomaansa. Jos ajan voi pysäyttää, se onnistuu Sumiaisissa.

Suolahti

Rautatie ja vesistöt ovat luoneet pohjan Suolahden vahvalle teollisuudelle. Keitele-järven rannalla sijaitseva kaupunkimainen taajama tarjoaa myös luonnonkauniita maisemia. Liikunnan ystäville löytyy vaihtoehtoja sekä joukkue- että yksilölajeissa.

Puuta vai muuta -hanke

Äänekosken kyläyhdistysten yhteisessä Puuta vai muuta -kehityshankkeessa laaditaan alueen ylijäämäpeltojen käytön kyläsuunnitelmat. Uudessa maaseuturahoitteisessa hankkeessa etsitään vaihtoehtoja ja uusia tapoja lisätä hiilinieluja maatalouskäytöstä poistuneille peltoalueille

Ajankohtaista  /  Kylät

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

15.2.2023

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan. Lue lisää ›

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

10.2.2023

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon. Lue lisää ›

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

9.2.2023

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä. Lue lisää ›