
Työ- ja loma-ajat
Esi- ja perusopetuksen työ- ja loma-ajat löydät täältä.
Esi- ja perusopetuksen työ- ja loma-ajat löydät täältä.
Äänekoskelta muualle opiskelemaan muuttanut 18-29-vuotias nuori on oikeutettu vuosittaiseen opiskelustipendiin, mikäli säilyttää kotikuntanaan Äänekosken. Kevään hakua varten opiskelijan kotikunta on oltava Äänekoski jo ennen vuodenvaihdetta.
Äänekoskella suunnitellaan parhaillaan uutta esiintymislavaa – ja tällä kertaa aloitteentekijänä ovat itse kuntalaiset. Idea lavasta nousi kuntalaisilta sekä paikallisilta nuorilta. Sen kehittäminen käynnistyi halusta luoda avoin ja elävä tila nuorten ja kaupunkilaisten käyttöön.
Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen ja kaupungin työllisyyspalveluiden yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen, ja pääsemme kevään aikana esittelemään uutta työllisyysalueen henkilöstöämme. Nyt esittelyssä on työllisyysalueen toimintaa johtavat työllisyysaluejohtaja Tiina Mäenpää ja työllisyyspalvelupäälliköt Pirjo Raittila-Parkkinen, Riikka Hytönen ja Heidi Varhe.
Hei keskisuomalainen yhdistystoimija! Yhdistys, kaipaatko apua toiminnan kehittämiseen? Askarruttavatko yhdistyksen arjen, hallinnon tai hallitustyön kysymykset?
Äänekosken kaikilla 1.-9. luokilla on käytössä Hyvää kasvua -niminen hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, jonka tarjoaa rakenteet ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan systemaattisesti ja johdonmukaisesti vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Samalla voidaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Suuri osa hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman materiaaleista on hyödynnettävissä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.
Äänekosken kaupunki on yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijä Suomessa. Äänekoskella esiopetuksessa, kaikissa kouluissa ja lukiossa on käytössä Yrittäjyyskasvatuspolku -yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelma. Paikalliset kummiyritykset ovat merkittävä voimavara ja yhteistyö paikallisen elinkeinoelämän kanssa on tiivistä.
Oppilaan oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvät pulmat pyritään tunnistamaan jo varhaisessa vaiheessa.
Koulukuljetuksissa käytetään ensisijaisesti olemassa olevaa julkista liikennettä. Tarkemmat koulukuljetuksia koskevat tiedot löytyvät kouluasteiden omilta sivuilta.
Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk) ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoavat yhteistyössä avointa korkeakouluopetusta Äänekoskella. Äänekosken kaupunki tukee kuntalaisten opiskelua myöntämällä avoimen korkeakoulun stipendejä. Lisäksi Äänekoskelta muualle opiskelemaan muuttanut 18–29-vuotias nuori on oikeutettu vuosittaiseen 350 euron opiskelustipendiin, mikäli säilyttää kotikuntanaan Äänekosken.