Varjolapset -nuorisoteatteri

Varjolapset on yli 12-vuotiaille tarkoitettu nuorisoteatteri, jossa ei ole muita rajoituksia kuin ikä. Toiminta on maksutonta. Mukaan voi tulla ilman kokemusta. Tämä porukka sopii niin jännittäjille kuin esiintymishimoisillekin. Myös tekniikasta, lavastamisesta, maskeeraamisesta tai markkinoinnista kiinnostuneiden kannattaa osallistua. 

Äänekosken Teatterin Varjolapset aloitti toimintansa kesällä 2009. Sopivasti vinksahtanutta ryhmää ohjaa ja opettaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Pilvi Honka. Omaleimainen sakki on tunnettu sekä ajatuksia herättävistä itse käsikirjoitetuista näytelmistä, että koko perheelle sopivista humoristiseikkailuista. Useimmiten näytelmien aiheita käsitellään nuorten näkökulmasta. Ryhmä ei myöskään pelkää kokeilla erilaisia teatterin lajeja ja tekniikoita. Perinteisen teatterin ohella on kokeiltu musikaalia, mustavalo-tekniikkaa, nykyteatteria ja jos jonkinmoisia yleisöä säväyttäviä tyylejä.

Esitystoiminnan lisäksi Varjolapset saavat jatkuvasti teatteritaiteen perusopetuksen kaltaista opetusta. Erilaiset ilmaisu- ja ryhmäharjoitukset sisältyvät jokaiseen harjoituskertaan. Ryhmä harjoittelee esiintymisen ohessa myös kirjoittamista, liikettä, ohjaamista ja improvisaatiota. Viikoittaiset harjoitukset sisältävät lisäksi aina osion, jossa kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi.

Varjolapset ovat menestyneet myös valtakunnallisella tasolla. Keväällä 2013 itse käsikirjoitettu ”L-EGO” vei ryhmän Suomen Kansallisteatterin lavalle asti, kun ryhmä osallistui Teatris-teatterikatselmukseen. Tuliaisina jättistipendi. Myös 2020 itsetehty “Veden paino” voitti stipendin taas Jyväskylän Teatriksesta.

Omalla paikkakunnallaankin ryhmä on huomioitu Sisä-Suomen Lehden myöntämällä Olli-patsaalla ja ohjaaja Pilvi Hongalle on myönnetty vuonna 2012 ”Kulttuurin maineteko”-palkinto nuorisoteatteritoiminnasta sekä Äänekosken kulttuuripalkinto 2022. 

Lisätietoa ryhmän kommelluksista ja parhaillaan käynnissä olevista esityksistä saa Varjolasten Facebook -sivuilta ja Instagramista.

Varjolapset Instagramissa

Varjolapset Facebookissa

Yhteydenotot

Teatteri-ilmaisun ohjaaja 
Pilvi Honka
044 364 6546
pilvi.honka@gmail.com

Instagramin logo
Youtuben logo
Facebookin logo

Tukea ja toimintaa