Hiskinmökki ja sauna

Äänekosken keskustassa oleva Hiskinmökki on kaupungin vanhin rakennus, joka on remontoitu ja kaikkien vuokrattavissa. Se onkin ollut todella suosittu. Vieressä on 1800-luvun joka on saunarakennus, joka avattiin 2023 täysin remontoituna.

Mökki on siirretty virran toiselle puolelle loppuvuodesta 2019. Hiskinmökin kunnostus- ja entisöintityöt valmistuivat syksyllä 2020, jolloin sen sisäänkäynti uusittiin ja lisättiin inva-wc. Samalla tila otettiin uudelleen yleiseen vuokrauskäyttöön.

Hiskinmökki on vanhin ja ainoa jäljellä oleva rakennus Hiskias-nimisen myllärin myllyn ympärille rakentunutta Hiskinmäen asuinaluetta. Mökki rakennettiin 1800-luvulla. Ensimmäinen mylly sijaitsi jo 1500-luvun lopulla kosken rannassa. Hiskinmökki oli alunperin leivintupa. Se toimi myös lähitienoolaisten pyhäkouluna ja kokoontumispaikkana. Hiskinmökkiä voi vuokrata tapahtumiin.

Hiskinmökin sauna

Vuonna 2021 32 neliön saunarakennus purettiin tehdasalueelta virran toiselta puolelta hirsi hirreltä ja tuotiin kaupungin maille. Alkuperäinen rakennus on 1800-luvulta. Äänekosken kaupungin tilaamana POKE:n hirsikurssin opiskelijat kokosivat rakennuksen ja remontoivat sen täysin.

– Lauteiden runko on rakennettu jykevistä hirsistä ja myös lauteet ovat paksua lankkua. Saunassa on sekä puu- että sähkökiuas, ja polttopuut kaupunki tilaa työpajalta. Rakennuksessa on juokseva vesi, suihku ja wc. Saunamökin pienessä tuvassa on kamiina ja varusteluun kuuluu myös jääkaappi, kuvailee vs. rakennuttajapäällikkö Erika Räihä.

KÄYTTÖVUOROT / TIEDUSTELUT 

Vs. toimistoinsinööri
Hanna Räsälä
040 586 2943
hanna.rasala@aanekoski.fi

Toimistosihteeri
Kati Kinnunen
0400 115 239
kati.kinnunen@aanekoski.fi

KESÄN 2023 AJAN VUOKRAKOHTEIDEN AVAINTEN LUOVUTUS:

Tekninen toimisto
Tuomo Kaipio
040 514 4295
tuomo.kaipio@aanekoski.fi

Tilavarausjärjestelmä Asio

Käyttövuoromaksut

Osoite: Mannilantie 1, 44100 Äänekoski