
Apua ja tukea
Keräsimme yhteen eri toimijoiden tukipalvelut Äänekosken alueella. Täältä löydät apua niin äkilliseen kriisitilanteeseen kuin ohjeita miten tehdä pysyviä muutoksia elämäntapoihin.
Keräsimme yhteen eri toimijoiden tukipalvelut Äänekosken alueella. Täältä löydät apua niin äkilliseen kriisitilanteeseen kuin ohjeita miten tehdä pysyviä muutoksia elämäntapoihin.
Tältä sivulta löydät Äänekosken terveys-, sosiaali-, ja pelastuspalvelujen toimipisteet, puhelinnumerot sekä verkkoasiointikanavat. Hyvinvointialueen puhelinvaihde 014 269 1811 (arkisin klo 7.00−18.00, viikonloppuisin klo 8.00−16.00).
Nuori Kulttuuri festivaali jalkautuu Äänekoskelle lauantaina 12.4. Päivän aikana Kulttuurikeskus Painotalon stageille astuu lähes sata esiintyjää. Tarjolla on myös ikimuistoisia työpajoja ja rento Nuori Kulttuuri Cafe.
Äänekosken kaupungin uudistunut alle 29-vuotiaiden nuorten työpajatoiminta on käynnistynyt Wahlmanin talolla. Nuorten työpaja tarjoaa tukea nuoren arkeen ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Nuorten työpajalla harjoitellaan mm. arjen ja hyvinvoinnin taitoja, työelämän pelisääntöjä, kontaktien luomista ja luodaan yhdessä näkymiä tulevaisuuteen. Äänekoskella nuori saa rinnallakulkijan, kun sitä tarvitsee. Meillä kukaan ei jää yksin.
Äänekosken kaupunki tarjoaa vuonna 2025 työttömille työnhakijoille ilmaisuinnit uimahalli VesiVelhossa joka kuun ensimmäisenä perjantaina sekä maksutonta liikuntaneuvontaa.
Vaikuta asioihin Äänekoskella! Yleisten vaalien lisäksi kunnan asukkaalla, kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä sekä sillä, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa, on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa.
Äänekosken kaupunki pyrkii edistämään kaikessa toiminnassaan liikenneturvallisuutta. Toteutamme liikenneturvallisuustyötä mm. opetus- ja kasvatustoimessa, kaupunkirakennepalveluissa, nuoriso- ja liikuntapalveluissa sekä viestinnässä.
Kaikissa Äänekosken kirjastoissa on oma nepsyhylly, josta löytyy aiheeseen liittyviä kirjoja ja tietoa nepsy-asioista.
Äänekosken kaikilla 1.-9. luokilla on käytössä Hyvää kasvua -niminen hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, jonka tarjoaa rakenteet ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan systemaattisesti ja johdonmukaisesti vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Samalla voidaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Suuri osa hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman materiaaleista on hyödynnettävissä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.
Anna Äänekosken kulttuuritarjonnan yllättää monipuolisuudellaan. Katso mitä lähelläsi tapahtuu seuraavaksi!