Apua ja tukea
Keräsimme yhteen eri toimijoiden tukipalvelut Äänekosken alueella. Täältä löydät apua niin äkilliseen kriisitilanteeseen kuin ohjeita miten tehdä pysyviä muutoksia elämäntapoihin.
Keräsimme yhteen eri toimijoiden tukipalvelut Äänekosken alueella. Täältä löydät apua niin äkilliseen kriisitilanteeseen kuin ohjeita miten tehdä pysyviä muutoksia elämäntapoihin.
Tältä sivulta löydät Äänekosken terveys-, sosiaali-, ja pelastuspalvelujen toimipisteet, puhelinnumerot sekä verkkoasiointikanavat. Hyvinvointialueen puhelinvaihde 014 269 1811 (arkisin klo 7.00−18.00, viikonloppuisin klo 8.00−16.00).
Onko lapsellasi tai nuorellasi ADHD- tai autismikirjon diagnoosi tai epäiletkö sitä? Keski-Suomen hyvinvointialueen neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimi eli nepsy-tiimi järjestää etäyhteyksin ADHD- ja autismi-infoja ja -ryhmiä.
Ilmiökahvit on vapaamuotoinen kohtaamispaikka ja niiden tarkoituksena on osallistaa kaupunkilaisia ja tehdä kaupungin työntekijöitä tutuiksi. Kaupungin työntekijät voivat työtehtäviensä salliessa pistäytyä kahvittelemassa ja turisemassa ihmisten kanssa. Akmon viulunsoiton opiskelija Timea Albert soittaa ilmiökahveilla 13.9. Vivaldia ja Albinonia säestäjänään Tuomo Mustonen.
Toteutamme kyselyn tulevaisuuden työnvälityspalveluista Pohjoisen Keski-Suomen alueen yrityksille ja työnantajille! Haluamme kartoittaa työnantajien tarpeita ja toiveita julkisten työnvälityspalveluiden järjestämistä varten.
Vaikuta asioihin Äänekoskella! Yleisten vaalien lisäksi kunnan asukkaalla, kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä sekä sillä, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa, on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa.
Äänekosken kaupunki pyrkii edistämään kaikessa toiminnassaan liikenneturvallisuutta. Toteutamme liikenneturvallisuustyötä mm. opetus- ja kasvatustoimessa, kaupunkirakennepalveluissa, nuoriso- ja liikuntapalveluissa sekä viestinnässä.
Kaikissa Äänekosken kirjastoissa on oma nepsy-hylly, josta löytyy aiheeseen liittyviä kirjoja ja tietoa nepsy-asioista.
Äänekosken kaikilla 1.-9. luokilla on käytössä Hyvää kasvua -niminen hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, jonka tarjoaa rakenteet ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan systemaattisesti ja johdonmukaisesti vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Samalla voidaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Suuri osa hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman materiaaleista on hyödynnettävissä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.
Anna Äänekosken kulttuuritarjonnan yllättää monipuolisuudellaan. Katso mitä lähelläsi tapahtuu seuraavaksi!