Äänekoskella ”kyykkäkentällä” voi kokeilla perinteikästä lajia

Äänekosken Liikuntapuistoon ylipainehallin takana olevalle hiekkakentälle on kaupungin puolesta piirretty kyykkäviivat. Alue on ollut vielä vailla käyttötarkoitusta, joten se on varattu nyt koko kesän ajan kyykän harrastamiseen. 

Äänekosken Karjala-Seurasta Seppo Majuri on valmis kertomaan lajista ja opastamaan maksutta ja sopimuksen mukaan kaikkia lajista kiinnostuneita. Majuri voi pyynnöstä opastaa lajissa myös esimerkiksi koululaisryhmiä.

Seuraavan kerran kentällä tavataan Seppo Majurin johdolla perjantaina 27.5.2022 klo 14 alkaen. Kaikki lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Tilaisuus on maksuton.

– Kyykkä on yhteisöllinen peli ja sopii hyvin kaikenikäisille, myös lapsiperheille. Tällä hetkellä meillä Karjala-Seuralla on aikuisten koon pelivälineet eli kartut, mutta olemme hankkimassa myös lapsille sopivia, kevyempiä versioita, Seppo Majuri kertoo.

– Kyykkä on vanha karjalainen ulkopeli, vähän samantyyppinen kuin mölkky, hän kuvailee.

Kyykässä pyritään kyykkämailoja eli karttuja heittämällä poistamaan puiset sylinterit eli kyykät pelineliöstä mahdollisimman vähin heitoin. Kyykkää voi pelata henkilökohtaisena pelinä, paripelinä tai nelihenkisenä joukkuepelinä. Lajin kattojärjestönä Suomessa toimii Suomen Kyykkäliitto.

Lisätietoja:

Äänekosken Karjala-Seura ry, Seppo Majuri, 050 526 3347, seppo.majuri@pp3.inet.fi

Äänekosken kaupungin liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen, 040 551 4016, jaana.kiiskinen@aanekoski.fi

Muokattu 25.5.2022