Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjat

Nainen ja mies kuuntelevat kuulokkeilla ja hymyilevät.
Onko tavallisen kirjan lukeminen sinulle vaikeaa? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa. Saavutettavuuskirjasto Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa.

Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tekee yhteistyötä kirjastojen, koulujen ja kustantajien kanssa sekä tarjoaa kirjastopalvelujen lisäksi neuvontaa saavutettavaan julkaisemiseen. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa. Celia tuottaa kirjoja saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina. Celian äänikirjakokoelmassa on tällä hetkellä noin 50 000 äänikirjaa, ja kokoelma kasvaa koko ajan.

Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä Äänekoskenja Suolahdenkirjastojen kautta varaamalla ajan asiakaskeskusteluun. Palvelut ovat tarkoitettu lukemisesteisille ihmisille, mutta mitään todistusta lukemisesteestä ei tarvitse esittää. 

Kirjastosta saa verkkotunnukset, joilla Celian äänikirjoja voi kuunnella ja ladata verkon kautta. Tunnusten saaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

Jos verkkopalveluiden käyttö ei luonnistu, voi kirjaston kautta liittyä Saavutettavuuskirjasto Celian kirjakerhoasiakkaaksi ja saada max. 5 Celian äänikirjaa kuukaudessa kotiin postitse. Rekisteröityessä saaduilla tai myöhemmin Celiasta tilattavilla ja sähköpostiin lähetettävillä Celianet-tunnuksilla voi lisäksi itse lainata CD-kirjoja Celian koko äänikirjakokoelmasta Celianetissä. Kuukauden ajanjakson aikana voi lainata 14 levyä (kerhokirjat mukaan lukien) ja levyt voi vapaasti valita Celian koko äänikirjakokoelmasta. Asiakkaan omainen tai yhteyshenkilö voi tarvittaessa käyttää Celianettiä asiakkaan puolesta. Keski-kirjastosta voi lainata myös Celian fyysisiä äänikirjoja. Niitä voi kuunnella esimerkiksi tietokoneella, mp3- tai dvd-soittimella tai erityisellä Daisy-soittimella.

Valtakunnallinen Saavutettavuuskirjasto Celia 

Celian CD-äänikirjat Äänekosken kirjastoissa (lainaus lukemisesteisille)

Uutuusluettelo – Celian äänikirjat

Kirjastot