Ajankohtaista

Tälle sivulle päivitämme Äänekosken kaupungin liikuntapalveluiden ajankohtaiset muutokset ja poikkeusaikataulut. Normaalit aukioloajat löydät jokaisen liikuntapaikan omalta sivuilta.

Konginkankaan ja Sumiaisten kuntosalien sisäänpääsy ovikoodilliseksi

24.6.2024

Konginkankaan kuntosalin, Sumaisten terveysaseman kuntosalin ja voimailusalin sisäänpääsy muuttuu ovikoodilliseksi. iLoq-avain jää tarpeettomaksi.

 • Ovikoodi on toimitettu voimassaoleville avainhaltijoille to 20.6. sähköpostitse. Fyysinen avain ja ovikoodi toimivat vielä rinnan 31.8.2024 saakka niillä, joilla on voimassaoleva avain. 
 • Kun olet varmistanut, että osaat kulkea ovikoodilla, palauta vanha avain lähimpään kirjastoon. Huomioi kirjastojen kesän aukioloajat. Avaimet pyydetään palauttamaan 31.8.2024 mennessä. 
 • Uusi tai entinen kuntosaliasiakas, voit tehdä kulkuoikeuden oston suoraan Asion 24/7 Online -verkkokaupasta . Edelleen voit tehdä oston myös kirjastolta ja uimahallien kassoilta. Uimahalleilla maksumahdollisuus myös pankkikortilla ja tunnetuimmilla liikuntaeduilla. 
 • Uutena kertakäynnin ostomahdollisuus verkkokaupasta. 

Uimahallit kesätauolla 15.6.-12.8.2024

Äänekosken uimahallit ovat kesän ajan suljetut ajalla 15.6.-12.8.2024. Sulkuaikana tehdään tarvittavat allastekniset vuosihuollot sekä muut tarvittavat huoltotoimenpiteet, joita ei voida tehdä hallin aukioloaikoina. Uimahallit avautuvat yleisölle jälleen tiistaina 13.8.2024: 

Äänekosken VesiVelho avautuu jo aamu-uinnille klo 6 (myös kassa on tuolloin auki) ja Suolahden uimahalli avautuu iltaan klo 14.

Pankkarin kuntosalilla laajennetut kesäajat

Pankkarilla on laajennetut lämmittelykuntosalin ajat yleisölle 15.6.-7.8.2024 välillä. Katso tarkemmin Pankkarin lämmittelykuntosalin sivuilla

Terapiatalon voimailusali avattu 13.6.2024

 • Asiakkaat, joilla oli entiselle Asemakadun voimailusalille voimassa oleva kulkuoikeus, ovat saaneet Terapiatalon voimailusalille (Suojarinne 8) ovikoodin sähköpostiinsa. Ovikoodit ovat olleet toiminnassa to-aamusta 13.6. klo 6 alkaen. 
 • Asiakkaat, jotka haluavat ostaa Terapiatalon voimailusalille uuden 12 kk kulkuoikeuden tai 1 vrk kulkuoikeuden, voivat tehdä oston 24/7 Asion Online -asiakasportaalista.  

Naputtele koodissa olevat numerot ja niiden perään vielä # -merkki ulko-oven ja sisäkäytävällä olevan välioven koodilukijaan. Lukosta kuuluu pieni naksu ja sen jälkeen voit avata oven. Koodi on henkilökohtainen, sitä ei saa jakaa muille.

Autot jätetään asfalttipaikalle vanhan Terapiatalon pääsisäänkäynnin puolelle. Polkupyörille tuodaan teline voimailusalin oven viereen. Salin puolelle asennetaan vielä peilit lavan taakse. Välineiden paikka muotoutuu käyttäjien mukaan. Valot toimivat mielenkiintoisella logiikalla (järjestys), mutta niiden kytkemistä sensoreiden päähän selvitellään. Lattioita vielä siistitään ja vahataan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Salin ilmastoinnin teholle etsitään vielä parempaa tehoa.  Ilmanvaihtokanavissa tehdyt toimenpiteet saadaan juhannukseksi päätökseen, jonka jälkeen myös ilmanvaihto käynnistetään.

Terapiatalon voimailusali muuttuu koodilukolliseksi

29.5.2024
Asemakadun vanhalta koululta Suojarinteen Terapiatalolle siirtyvän voimailusalin sisäänkäynti tulee jatkossa tapahtumaan näpyteltävän koodin kautta. Koodilukko on sekä ulko-ovessa että yhdessä sisäovessa. Sisäänkulku tapahtuu samasta ovesta, mistä sisäskeittipaikalle kuljetaan. Koodi korvaa aiemman avaimen. Metalliset iLoq-avaimet pyydetään koodin saamisen jälkeen, viimeistään 31.8.2024 mennessä palauttamaan Suolahden uimakassalle (HUOM! Kesätauko 15.6.-12.8.). 

Asemakatu on poistunut liikuntatilakäytöstä ma 27.5. alkaen

Asemakadun vanha koulurakennus menee purkutyömaaksi maanantaista 3.6.2024 alkaen. Tiloista viedään kaikki tarvittava liikuntavälineistö muualle talteen edeltävällä viikolla, minkä vuoksi liikuntatilat poistuivat käytöstä ma 27.5. alkaen. 

Voimailusali siirtyy Suojarinteen vanhalle Terapiatalolle. Sisäänkäynti tulee olemaan skeittihallin ovesta vanhan hiekkakentän puolelta. Asemakadun voimailusalin avaimet on siirretty maanantaista 27.5. kello 6 alkaen toimimaan Suolahden uimahallin kuntosalille 23.6.2024 saakka. Arvioitu väistötila-aika on noin kaksi viikkoa.

Painitilana voi kesän ajan käyttää Liikuntatalon alakerrassa sijaitsevaa painimattoa. Liikuntatalon alakerta soveltuu myös kamppailulajien harrastamiseen. 

Liikuntasalivuorot voi Suolahden päässä jatkossa anoa Suolahden yhtenäiskoululle joko Telakan vanhaan saliin tai yhtenäiskoulun uuteen liikuntasaliin.

Lisätietoja Liikuntapalveluvastaava Jaana Kiiskinen jaana.kiiskinen@aanekoski.fi, 040 551 4016

Kesän ohjatut liikuntaryhmät 

Äänekosken kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesällä ulkona matalan kynnyksen kesätreeniryhmiä ja iäkkäiden ja pitkäaikaissairaiden ulkoiluryhmiä puistoissa touko-kesäkuussa. Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Matalan kynnyksen kesätreeniryhmät 

Kunnossa kesälläkin. Tule hakemaan inspiraatiota. Kylillä, raiteilla, puistoissa, ulkokuntosaleilla ja kuntoportailla ajalla 3.-28.6.2024

 • Maanantaisin klo 15.30-16.15 Kahvakuulajumppa
  (Äänekoski, Mikonpuiston monitoimiareena)
  oma kahvakuula suositellaan otettavaksi mukaan, ohjaajalla noin 10 kuulaa
 • Tiistaisin klo 10-11.30 Kesätreeni
  Hietaman ulkokuntoilupihalla ja pururadalla
 • Tiistaisin klo 12.30-14 Kesätreeni
  Honkolan ulkokuntoilupihalla ja kuntoportaissa
 • Tiistaisin klo 17-18.30 Kesätreeni
  Rantapuiston ulkokuntoilupihalla ja kuntoportaissa
 • Torstaisin klo 17-18.30 Kesätreeni
  Suolahden sataman ulkokuntoilupihalta Kukkumäen kuntoportaille

Tulosta tästä muistilappuitsellesi. Katso lisää Aikuisten liikunnan sivuilta.
Lisätietoja 040 551 4016 tai 040 190 2748.

Erityisryhmien kesän ulkoiluryhmät puistoissa

Ryhmät suunnattu iäkkäille ja pitkäaikaissairaille ajalla 13.5.-20.6.2024

 • Maanantaisin klo 9–10 (Konginkangas, satama)
 • Maanantaisin klo 9.30–10.30 (Suolahden satama, ulkokuntoilulaitteet)
 • Tiistaisin klo 9–10 (Sumiainen, ulkoliikuntoilulaitteet)
 • Keskiviikkoisin klo 10–11 (Äänekoski, Häränvirran toimintapuisto)

Tulosta tästä muistilappu itsellesi. Katso lisää Ikääntyneiden liikunnan sivuilta
Lisätietoja ohjaajilta 040 359 0496 tai 0400 115 199

Poikkeusaikatauluja: 

UIMAHALLIEN POIKKEUSAIKATAULUJA

 • Uimahallit ovat kiinni kesällä 15.6.-12.8.2024.  VesiVelhossa avaus tiistaina 13.8 aamu-uinnilla klo 6-10 ja Suolahdessa klo 14.

Seniorikorttiin muutos 1.1.2024 alkaen

1.1.2024 alkaen Seniorikortti oikeuttaa myös kulttuuritoimen ohjelmistossa olevaan yhteen tai kahteen tapahtumaan riippuen kortin pituudesta. Kortti ei enää kelpaa elokuviin. Ohessa linkki kevään Kulttuuritoimen ohjelmistoon 

Liikuntatalon alaovi muutettu esteettömäksi

12.1.2024. Liikuntatalon alakerran takaoven sisäänkäynti on remontoitu ja ulko-oveen on rakennettu inva-avautuminen. Välieteisen jälkeen ei myöskään enää ole sisempää ovea. 

 • Oikean puolen lukija: Normaalikulku kuntosaliasiakkaille ja seura-avaimen haltijoille tapahtuu oven oikealla puolella olevan lukijan kautta.
 • Vasemman puolen lukija: Koska takaulko-ovi on kulkuoikeudellinen ovi, esteetön avautuminen rakennetaan avaimiin pyynnöstä. Esteetön painike toimii avaimella ja sijaitsee oven vasemmalla puolella. Jatkossa esteettömään avautumiseen kulkuoikeuden tarvitsevat kuntosaliasiakkaat, ilmoitatttehan asiasta uimakassalla avainta ostaessanne. Voimassaoleviin avaimiin voitte tehdä pyynnön asioimalla Vesivelhon uimahallin kassalla tai ottamalla puhelimitse yhteyttä numeroon 0400 115 345 kassan aukioloaikoina helmikuusta alkaen. 

Toivomme asiakkaiden, jotka eivät tarvitse inva-avautumista välttämään painikkeen käyttöä talviaikaan, koska viivästetty oven auki olo päästää suotta kylmää sisälle aina  pitkän ajan kerrallaan koko käytävään. 

Liikunta