Kuntokatsastusreitit

kuva kyltistä, joka on kuntoradalla
Kuntokatsastus on uudenlainen matalan kynnyksen kuntotestauspalvelu. Kuntokatsastusreitillä testata oman kestävyyskuntosi omatoimisesti milloin tahansa ilmaiseksi. 

Äänekoskelle on avattu kaksi uutta Kuntokatsastusreittiä. Äänekosken Keskustan reitin infotaulu sijaitsee Rantapuistossa. Reitti kiertää Äänejärven ja on pituudeltaan 2,8 km. Suolahden reitin pituus on 2,0 km ja infotaulu sijaitsee Wanhalla asemalla. Edestakainen reitti kulkee Rantaraittia itään päin. Reitit on merkitty pylväisiin kiinnitetyillä Kuntokatsastus-tarroilla.

Toimi näin:

1. Mene lähimmälle Kuntokatsastuspaikalle. Katsastuspaikat löytyvät siis Äänekoskelta rantapuistosta sekä Suolahden Wanhalta asemalta.

2. Lue ohjeet infotaulusta ja ota aika kun kuljet kävellen tai juosten 2 - 2,8 km matkan. Kulje tasaista vauhtia. Tavoitteena on, että hengästyt testin aikana. Testiä ei kuitenkaan suositella tehtäväksi maksimitasolla. Arvioi testin jälkeen saavuttamasi rasitustaso. Ajan ja rasitustason perusteella saat infotaulusta välittömän palautteen kuntotasostasi. 

3. Voit rekisteröidy käyttäjäksi www.kuntokatsastus.info-sivustolla. Henkilökohtaisen ”Omat sivut”-palvelun avulla voit seurata kehitystäsi sekä katsastaa lisäksi painoindeksisi, vyötärönympäryksesi, liikunta-aktiivisuutesi sekä kuntosi tulevaisuuden näkymät.

Äänekosken Rantapuiston kuntokatsastuspaikka

Pituus 2848 m. Valaistu hiekka- ja asfalttipintainen reitti, jonka vaikeusaste on helppo, noususumma 21 m. Avaa infotaulun karttakuva.

Suolahden Wanhan aseman kuntokatsastuspaikka

Pituus 2000 m. Valaistu hiekka- ja asfalttipintainen reitti, jonka vaikeusaste on helppo, noususumma 12 m. Avaa infotaulun kartta.

Ulkoliikunta