Kuntoradat

Talvinen metsä ja latu.
Äänekoskella on pidemmät valaistut kuntoradat Äänekoskella Liikuntapuistossa, Suolahdessa Nakertajan kuntoradalla ja Konginkankaalla kirkonkylän kuntoradalla. Monilla kyläkunnilla on etenkin koulujen yhteydessä omia lyhyempiä noin 1-2 km pituisia kuntoratoja, joista osa on myös valaistu.

Maastopyöräily kuntoradoilla on sallittu. Koirien lenkittäminen rakennetuilla pururadoilla ei ole sallittu. Mikäli koiran kuljettaa lyhyen matkaa pururataa myöten siirtymäreittinä koirapoluille, on ehdottomasti huolehdittava, että koira on kytkettynä ja jätöksiä ei jää kuntoradalle. Talvella – hiihtokaudella kuntoradoilla kävely kielletty. Samat kuntoradat toimivat latupohjina. 

Liikuntapuiston valaistut kuntoradat - Äänekoski

Lähtöpaikka Liikuntapuistossa, jossa kaksi paikoitusaluetta, joista Liikuntapuiston hiihtostadionin tienviereiseltä p-alueelta pääsee suoraan suksilla ladulle. Mikäli se on täynnä, 200 m päässä oleva Liikuntapuiston yleisurheilustadionin p-alue on käytettävissä myös hiihtäjille.

Valaistut reitit 3 km, 5 km, 6,4 km (edestakainen) ja 10 km valaistu osittain siltä osin, mikä yhtenevää em. reittien kanssa. Mahdollista muodostaa useita eri mittaisia reittejä yhdysreittejä pitkin. Yhdysreitit eivät välttämättä ole valaistuja. Valot ajastettu pimeän aikaan palamaan klo 6 - 22 (hämäräkytkin sammuttaa aamupäivällä).

HiihtäjilleÄänekosken Latuinfo, kuntoradat kulkevat niiden pohjaa. Liikuntapuiston 10 km kuntorata toimii myös hyvin maastopyöräilijöille. Haasteellisia nousuja.

Kunnossapito
Äänekosken Kiinteistönhoito / Liikuntapuiston liikuntapaikkojen hoitajat

Nakertajan valaistut kuntoradat – Suolahti

Lähtöpaikan löydät Hotelli Uninen Äänikoski pihasta, jossa on P-paikka ja laavu. 

Valaistut reitit 3,3 km ja 5 km. Vihreän kiertolenkin kautta reitit pitenevät 250 m. 5 kilometrin reitiltä on yhteys Metsoreittiin. Kiertosuunta myötäpäivään, radat helppoja. Vastapäivään kierrettäessä pitkät loivat mäet tuovat lisää haastetta. Valaistut osuudet ajastettu valaisemaan klo 6 - 22 (hämäräkytkin sammuttaa aamupäivällä).

Kartta (pdf)

Rataprofiilit

Kunnossapito
Äänekosken Kiinteistönhoito / Suolahden pään liikuntapaikkojen hoitajat

Klikkaamalla karttakuvaa aukeaa PDF-kartta Nakertajan kuntoradasta


Konginkankaan kirkonkylän kuntorata

Lähtöpaikka Konginkankaan urheilukentältä tai Konginkankaantie 294, tien 637 vieressä olevalta p-alueelta.

Ympyrälenkki noin 1,8 km, yhdistettynä urheilukentälle 3,5 km. Helpohko, ei sisällä vaativia nousuja tai laskuja. Valot ovat päällä 6-22 (sammuvat hämäräkytkimellä aamusta). Kartta on latukartta, sama reitti toimii sulan maan aikaan kuntoratana

Kunnossapito
Äänekosken Kiinteistönhoito / Konginkankaan pään liikuntapaikkojen hoitajat

Kylien kuntoradat

  • Honkolan koululla (ei valaistusta)
  • Hietaman koululla (valaistus 6-22)
  • Koiviston koululla (valaistus 6-22)
  • Saarikkaan kuntorata (valaistus vain latujen aikaan)
  • Sumiaisten Rantareitti (ei suoraa valaistusta)

Kunnossapito

Kyläyhdistykset, urheiluseurat ja yksityiset kaupungin tukemana ja Äänekosken Kiinteistönhoidon avulla tarvittaessa.

 

Ulkoliikunta