Joukkoliikenne

Tältä sivulta löydät linkit Äänekosken linja-autojen aikatauluihin ja hinnastoihin. Tavanomaisen joukkoliikenteen lisäksi Äänekosken kaupunki järjestää Palveluliikennettä ikäihmisille sekä Kyläbussi-palvelua kaikille asukkaille.

Voit antaa palautetta joukkoliikenteestä Äänekosken palautepalvelun kautta.

UUTTA! Linkki aloittaa liikennöinnin Äänekoskella 3.6.2024

Jyväskylän seudun joukkoliikenne Linkki on alkanut liikennöimään myös Äänekoskella 3.6.2024 alkaen Äänekoskelta Jyväskylään ja lähikuntiin.

3.6.2024 alkaen uudistuu:

  • Linjasto
  • Maksuvyöhykkeet
  • Linkki-alue
  • Kausilippujen hinnat

Mitä se tarkoittaa Äänekoskella?

  • Lisää vihreää! Vihreät Linkki-linja-autot linjat 140 ja 141 liikennöivät kesäliikenteen alusta alkaen Äänekoskelle. Linja-autot tulevat muuttumaan yhtenäiseksi ilmeeltään eli vihreiksi.
  • Matkanteko helpottuu! Yhdellä ja samalla lipulla vaihtoyhteydet Äänekoskelle, Petäjävedelle, Toivakkaan, Laukaaseen, Muurameen ja tietysti Jyväskylässä voi liikkua linja-autoilla mielensä mukaan. Samalla Waltti-lipulla voi matkustaa sekä seutu- että kaupunkiliikenteen autoissa.
  • Hinta on edullisempi! Joukkoliikennematkoja voi tehdä Waltti-matkakortilla, joka tulee nyt käyttöön koko alueella. Waltti-lippujen hinnat ovat pääsääntöisesti uusien alueiden aiempia lippuhintoja edullisempia.
  • Myös mobiilisovelluksesta (Waltti Mobiili tai Linkki) ostettava lippu kelpaa 3.6.2024 alkaen koko Linkki-alueen sisäisessä matkustamisessa. Lippuja voi ladata myös Äänekosken R-kioskilta 3.6.2024 alkaen.
  • Käytössä Linkin digitaaliset palvelut! Linkin sovelluksesta on helppo katsoa pysäkit, vuorot tai vaikkapa reaaliajassa tarkistaa missä linja-auto on menossa. Joukkoliikenteen reitit, aikataulut ja pysäkit näkyvät 3.6.2024 alkaen sähköisellä reittioppaalla reittiopas.jyvaskyla.fi.
  • Kesäliikenteen paperisia aikatauluvihkoja on jaossa maksutta mm. kaupungintalon aulassa, Äänekosken kirjastoissa ja R-kioskeissa.

Lue lisää Linkin verkkosivuilta: https://linkki.jyvaskyla.fi

Tiedote 22.5.2024: Linkki-paikallisliikenne ajaa 3.6.2024 alkaen myös Äänekoskella

Tiedote 16.5.2024: 10-vuotiaan Linkin kesäliikenne käynnistyy 3.6.2024 isojen muutosten merkeissä

Linkkiuutiset kevät 2024

Joukkoliikenne

Löydät aikataulut Linkin ja Matkahuollon verkkosivuilta tai sovelluksesta. 

Linkillä matkustat Äänekoskelle, Petäjävedelle, Toivakkaan, Laukaaseen, Muurameen ja Jyväskylässä voi liikkua linja-autoilla mielensä mukaan. Samalla Waltti-lipulla voi matkustaa kaikissa Linkki-alueen kunnissa sekä seutu- että kaupunkiliikenteen autoissa.

Matkahuollon sivuilta löydät kaikki muut yhteydet.

Linkki

Matkahuolto 

Onnibus 

Joukkoliikenteen hinnastot

Joukkoliikenteen hinnastot löydät Linkin hinnastosta ja Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksesta.

Linkin hinnasto

Palveluliikenne

Äänekosken kaupungin järjestämä Palveluliikenne (ent. senior-liikenne) on erityisesti ikääntyvän väestön ja liikuntaesteisten henkilöiden tarpeita huomioivaa avointa joukkoliikennettä.

Palveluliikenne

Kyläbussi

Äänekosken kaupungin järjestämä ja palveluliikenne-periaatteella toimiva Kyläbussi tarjoaa kaikille avointa asiointiliikennettä kaupungin sisällä. Kyläbussi ei kulje viikonloppuisin tai arkipyhinä. 

Kyläbussi

Kyläbussin aikataulu

Liikennöitsijät

Jyväskylän seudun joukkoliikenne Linkki

Jyväskylän Liikenne 

Koivuranta 

Pohjolan Matka 

Onnibus

Lisätietoja:

Kuljetussuunnittelija
Tommi Maanselkä
040 835 4720
tommi.maanselka@aanekoski.fi

Kaupunkiympäristö ja liikenne