Palveluliikenne 

Palvelevalla joukkoliikenteellä eli Äänekosken palveluliikenteellä (ent. senior-liikenne) tarkoitetaan erityisesti ikääntyvän väestön ja liikuntaesteisten henkilöiden tarpeet tavanomaista joukkoliikennettä paremmin huomioivaa, kaikille avointa joukkoliikennettä. 

Palveluliikenteellä pyritään tukemaan erityisesti ikääntyvän väestön mahdollisuuksia pärjätä kotonaan ja siihen liittyen hoitaa omatoimisesti asiointia. Liikenteellä voidaan myös täydentää perinteisen joukkoliikenteen katvealueiden palvelutasoa.

Äänekosken palveluliikenne on avointa liikennettä, joten palvelun käyttäminen ei edellytä päätöksiä. Liikenteestä peritään linja-autotaksan mukainen maksu. Vammaispalvelulain mukaisen kuljetusetuuden saava henkilö saa matkustaa ilman omavastuuta liikenteessä. 

Palveluliikenne on tarkoitettu ensisijaisesti ikääntyvälle väestölle ja henkilöille, jotka eivät pysty käyttämään muuta joukkoliikennettä. Palveluliikennettä voi kuitenkin käyttää kuka tahansa.

Kuljetusten lähtöajat ovat klo 9.00-10.00 ja paluukuljetukset klo 11.00-12.00 välisenä aikana. Liikenteeseen ilmoittaudutaan edellisenä päivänä ja kuljettajalta saa auton tarkemman tuloajan ja lähtöpaikan. Asiakkaat lähtevät kuljetukseen kotitieltä tai -kadulta ja kuljettaja avustaa tarvittaessa kauppakassien kantamisessa. Palveluliikenne liikennöi arkipäivisin ympäri vuoden.

Aikataulut ja kuljettajien yhteystiedot

Lisätietoja Äänekosken palveluliikenteestä:

  • Oman alueen kuljettajalta (yhteystiedot yllä olevien esitteiden lopussa)
  • Äänekosken kaupungin kuljetussuunnittelija Tommi Maanselkä, 040 835 4720, tommi.maanselka@aanekoski.fi

Kaupunkiympäristö ja liikenne