Omakotitontit

Toteuta unelmasi Äänekoskella! 

pariskunta
Äänekosken kaupungilla on jatkuvasti tarjolla 150 omakotitonttia ja vapaana on myös upeita rantatontteja. Huom! Käynnissä on tonttikampanja ja tarjolla on puoleen hintaan rakentamattomia tontteja  1.4.-31.12.2024 välisenä aikana. Otathan rohkeasti yhteyttä tonttipalveluiden väkeen, niin etsitään toiveittesi mukainen tontti!

Rakentamisen asioissa Äänekoskella palvellaan joustavasti ja ripeästi. Palvelemme yksilöllisesti ja joustavasti kaikissa tontteihin ja rakennuslupiin liittyvissä asioissa. 

Tiedote 4.4.2024: Piristystä rakentamiseen! Äänekosken kaupunki myy nyt tontteja puoleen hintaan

Ennakkomarkkinoinnissa nyt uusi Muhluniemen asuinalue! Katso kevään 2024 messuesite täältä

LISÄTIETOJA:

Maankäyttöpäällikkö
Juha Koskinen
0400 641 829
juha.koskinen@aanekoski.fi

Maankäyttösihteeri
Päivi Peltoniemi
0400 115 235
paivi.peltoniemi@aanekoski.fi

tai tontit@aanekoski.fi

Löydät kaikki kaupungin omakotitontit alla olevasta karttapalvelusta!

Karttapalvelussa tulee Äänekosken alueen vapaana olevat tontit näkyviin, kun painat näkymää lähemmäs. Tonttia klikkaamalla avautuu Lisätiedot -linkki, josta saat avattua tonttiesitteen. Käynnissä on vuoden 2024 tonttikampanja ja tarjolla on puoleen hintaan rakentamattomia tontteja 1.4.-31.12.2024 välisenä aikana. Alennetut hinnat eivät näy tonttiesitteissä ja 50% alennus lasketaan esitteiden hinnoista.

Voit myös tarkastella tonttia maastossa karttapalvelun avulla. Karttapalvelussa on oikeassa yläkulmassa paikanna nappi joka näyttää puhelimella tai tabletilla sijaintisi maastossa. Paikannus pitää olla laitteessa sallittu.

Kotakennään omakotitalotontit

Oletko unelmoinut kodista kattavien palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä, mutta silti aivan luonnon keskellä? Kotakennään uusi asuinalue sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella. Alueessa yhdistyvät luonnonläheisyys sekä hyvät palvelut. 

Käynnissä on tonttikampanja ja tarjolla on puoleen hintaan rakentamattomia tontteja  1.4.-31.12.2024 välisenä aikana. Alennetut hinnat eivät näy tonttiesitteissä ja 50% alennus lasketaan esitteiden hinnoista.

Upeat Kotakennään omakotitontit ja vapaat rantatontit löydät täältä

rantatonttimaisemaa Kotakennäällä

Muhluniemen uusi asuinalue

Ennakkomarkkinoinnissa on nyt uusi Muhluniemen asuinalue! Katso kevään 2024 messuesite täältä. Uudet tontit tulevat myyntiin syksyllä 2024.

Muhluniemen asuinalue on haaveiden täyttymys! Rakenna unelmien kotisi Muhluniemeen lähelle Niiniveden rantaa Äänekoskelle. Äänekosken uusi asuinalue Koiviston kylältä on nyt ennakkomarkkinoinnissa. Muhluniemen asuinalue tarjoaa väljää asumista puhdasvetisen järven rannalla, hyvien kulkuyhteyksien ja toimivien lähipalveluiden ääressä.

Uusi Muhluniemen omakotialue tarjoaa myös järvenrantatontteja ja tilaa väljempää asumista kaipaaville. Alueella noudatetaan yleiskaavaa ja tontit ovat kooltaan noin puolen hehtaarin suuruisia. Kaikkiaan tarjolle on tulossa 18 omakotitonttia, joista viisi omarantaisia. Rakentaminen tonteille on mahdollista aloittaa syksyllä 2024.

Asuinalueen lähellä Koivistossa on uusi hirsinen Koiviston koulu, jonka yhteyteen valmistui päiväkoti toukokuussa 2024. Muhluniemessä voi elää rauhallista elämää luonnon keskellä ja lähellä vireän kaupungin palveluita, kauppoja ja monipuolisia kulttuuri- ja harrastuspaikkoja.

Muhluniemessä voi elää rauhallista elämää luonnon keskellä ja lähellä vireän kaupungin palveluita, kauppoja ja monipuolisia kulttuuri- ja harrastuspaikkoja. Uusi asuinalue sijaitsee Nelostien ja erinomaisten kulkuyhteyksien varrella Hirvaskankaan palveluiden läheisyydessä. Jyväskylään ajaa vain 30 minuuttia. 

Muhluniemi.

Yksityisten tonttitarjonta

Koiviston kylä sijaitsee Äänekosken keskustan eteläpuolella valtatie E75:n läheisyydessä. Koiviston kylässä on myynnissä yksityisten tontteja. Lisätietoja Koiviston kylän yksityisistä tonteista

Hirvaskankaalla Crystone Oy on avannut Hirvimäen omakotialueen. Lisätietoa Hirvimäen omakotialueen tonteista

Tonttien luovutus

Tonttia haetaan kirjallisella tonttihakemuksella. Kaupungin tekemä myynti- tai vuokrauspäätös on voimassa 6 kuukautta. Tontista peritään 200 euron varausmaksu joka hyvitetään luovutuskirjan yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu, maksu jää kaupungille. Luovutuskirjan yhteydessä peritään tontin lohkomiskulut, jotka ovat pääsääntöisesti 1030 €. 

Tontteja on mahdollista vuokrata Äänekosken ja Suolahden taajamien asemakaava-alueilla silloin, kun tontin luovutushinta on vähintään 3000 euroa. Vuokra on 5% luovutushinnasta.

Tutustu Äänekosken kaupungin Rakentajan oppaaseen. Löydät sieltä tietoa rakentamisesta, liittymäkustannuksista sekä tarpeelliset yhteystiedot.

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö
Juha Koskinen
0400 641 829
juha.koskinen@aanekoski.fi

Maankäyttösihteeri
Päivi Peltoniemi
0400 115 235
paivi.peltoniemi@aanekoski.fi

tai tontit@aanekoski.fi

Tutustu Äänekosken kaupungin uuden asukkaan etuihin täällä.

Tontit ja rakentaminen