Omakotitontit

pariskunta
Äänekosken kaupungilla on jatkuvasti tarjolla 150 omakotitonttia ja vapaana on myös upeita rantatontteja! Rakentamisen asioissa Äänekoskella palvellaan joustavasti ja ripeästi. Palvelemme yksilöllisesti ja joustavasti kaikissa tontteihin ja rakennuslupiin liittyvissä asioissa. Otathan rohkeasti yhteyttä tonttipalveluiden väkeen, niin etsitään toiveittesi mukainen tontti!

Löydät kaikki kaupungin omakotitontit alla olevasta karttapalvelusta!

Karttapalvelussa tulee Äänekosken alueen vapaana olevat tontit näkyviin, kun painat näkymää lähemmäs. Tonttia klikkaamalla avautuu Lisätiedot -linkki, josta saat avattua tonttiesitteen.

Voit myös tarkastella tonttia maastossa karttapalvelun avulla. Karttapalvelussa on oikeassa yläkulmassa paikanna nappi joka näyttää puhelimella tai tabletilla sijaintisi maastossa. Paikannus pitää olla laitteessa sallittu.

Kotakennään omakotitalotontit

Oletko unelmoinut kodista kattavien palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä, mutta silti aivan luonnon keskellä? Kotakennään uusi asuinalue sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella. Alueessa yhdistyvät luonnonläheisyys sekä hyvät palvelut. 

Upeat Kotakennään omakotitontit ja vapaat rantatontit löydät täältä.

rantatonttimaisemaa Kotakennäällä

Yksityisten tonttitarjonta

Koiviston kylä sijaitsee Äänekosken keskustan eteläpuolella valtatie E75:n läheisyydessä. Koiviston kylässä on myynnissä yksityisten tontteja. Lisätietoja Koiviston kylän yksityisistä tonteista

Hirvaskankaalla Crystone Oy on avannut Hirvimäen omakotialueen. Lisätietoa Hirvimäen omakotialueen tonteista.

Tonttien luovutus

Tonttia haetaan kirjallisella tonttihakemuksella. Kaupungin tekemä myynti- tai vuokrauspäätös on voimassa 6 kuukautta. Tontista peritään 200 euron varausmaksu joka hyvitetään luovutuskirjan yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu, maksu jää kaupungille. Luovutuskirjan yhteydessä peritään tontin lohkomiskulut, jotka ovat pääsääntöisesti 1030 €. 

Tontteja on mahdollista vuokrata Äänekosken ja Suolahden taajamien asemakaava-alueilla silloin, kun tontin luovutushinta on vähintään 3000 euroa. Vuokra on 5 % luovutushinnasta.

Tutustu Äänekosken kaupungin Rakentajan oppaaseen. Löydät sieltä tietoa rakentamisesta, liittymäkustannuksista sekä tarpeelliset yhteystiedot.

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö
Juha Koskinen
0400 641 829
juha.koskinen@aanekoski.fi

Maankäyttösihteeri
Päivi Peltoniemi
0400 115 235
paivi.peltoniemi@aanekoski.fi

tai tontit@aanekoski.fi

Tutustu Äänekosken kaupungin uuden asukkaan etuihin täällä.

Tontit ja rakentaminen