Yritystontit

Kaupungilla on tarjolla eri puolilla Äänekoskea monipuolisia tontteja liikerakentamis-, teollisuus- ja varastokäyttöön. Tonttien myynnistä ja vuokraamisesta päättää kaavoituspäällikkö tai maankäyttöpäällikkö, kun tontit ovat valmiiksi hinnoiteltuja.

Yritys- ja työpaikkatonttien sijaintikartta

Suolahti

Ratakatu
Teollisuuskylä
Vaneritehtaankatu

Äänekoski

Koukkuniemi
Kotakennäs I
Kotakennäs II
Myllyrinne
Palomäki

Hirvaskangas

Hirvaskangas on kasvanut viime vuosina yhdeksi Äänekosken tärkeimmistä kuljetusliiketoiminnan keskittymispaikoista. Sijoittumispaikkana Hirvaskangas on optimaalinen, se sijaitsee Nelostien ja 69-tien risteyksessä lähes kaikkien Suomen tärkeimpien kuljetusreittien varrella. Hirvaskankaalle on matkaa Helsingistä ja Oulusta 3,5 tuntia, Jyväskylästä 39 minuuttia ja Tikkakosken lentokentältä 15 minuuttia. Alueella sijaitsee muun muassa Valtra, Valmet, Heavy Center Oy, Meconet, ABC Hirvaskangas, Shell Hirvaskangas, Erical Oy, Cafe Grillius, Hesburger, Alko, Apteekki ja Crystone, joka myös suunnittelee uutta toimintaa alueelle.

Hirvaskankaan työpaikkatonttialueella on vapaana erikokoisia tontteja liikerakennusten, kuten vähittäiskaupan suuryksiköiden, paljon tilaa vaativan erikoistavaran kaupan myymälöiden ja muiden myymälätilojen sijoittumiseen. Alueelle voidaan rakentaa lisäksi ympäristöhäiriötä aiheuttamattomia teollisuusrakennuksia, varastoja, tavaraliikenneterminaaleja sekä moottoriajoneuvojen huolto- ja korjaamotoimintaa palvelevia rakennuksia. Korttelialueella on lisäksi varattu polttoaineen jakelulle osoitettuja pj -alueita.

Kaavoitettuja työpaikkatontteja on tällä hetkellä alueella vapaana 8 kpl Katso Hirvaskankaan työpaikkatontit kaavasta, joka aukeaa alla olevasta linkistä:

Hirvaskangas

Sumiainen 

Arontie ja Haketie

Konginkangas

Kysy tontteja suoraan kaupungilta:
tontit@aanekoski.fi
0400 641 829

Tontit ja rakentaminen