Hietaman koulu

Hietaman koulu.
Hietaman koulu sijaitsee Hietaman kylän keskustassa ja on koko kylän sydän ja myös Parantan kylän lähikoulu. Koulussa on esiopetusta ja 1.-6 luokat. Hietaman koulu on kyläkoulumainen, tuttu ja turvallinen koulu, jossa luonto on osa arkea ja käytössä on hyvät lähiliikuntamahdollisuudet ja laavu. Hietaman koululla innostutaan ja osallistutaan myös yhdessä kyläläisten kanssa. Tervetuloa Hietaman kyläkoululle!
Infograafi Hietaman koulusta.

Rak. 1916
Peruskorjaus ja laajennus
v. 2005-2007

Syyslukukausi

Ke 9.8.2023 - to 21.12.2023.
Syyslomaviikko on viikko 42.

Kevätlukukausi
Ma 8.1.2024 - la 1.6.2024. 
Talvilomaviikko on viikko 9.

Mahdolliset työviikon ajalle osuvat arkipyhät ovat vapaapäiviä.

Osoite
Hietamantie 96
44170 Hietama

Yhteystiedot
0400 115 678

Tietoa koulusta  

Vanha koulurakennus on peruskorjattu ja laajennettu vuosina 2005-2007. Hietaman koululla on noin 80 oppilasta: 1-2.lk on yhdysluokka, muut ovat erillisiä. Koulussa on myös esiopetusta. Koulussa on hyvä opetusresurssi ja koulussa on viisi luokanopettajaa, yksi koulunkäynninohjaaja, kiertävä kieltenopettaja ja rehtori.

Hietaman koulu on kyläkoulumainen, tuttu ja turvallinen. Täällä luonto on lähellä ja metsäretket ovat osa koulun arkea ja oppimista. Hietaman koulun ison liikuntasalin myötä se on erittäin tärkeä harrastuspaikka myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun vieressä on nuorisoseurantalo, luistinrata ja kaukalo, ulkokuntosali, pururata, upeat suunnistusmaastot, valaistut ladut ja kyläläisten laavu on myös koulun väen käytössä. 

Eri luokat tekevät paljon yhteistyötä ja esiopetus on mukana 1.-2.-luokan toiminnassa, mikä madaltaa kouluun tulon kynnystä. Koulussa on aktiivista oppilaskunta- ja kummioppilastoimintaa, esim. isommat auttavat pienemmille luistimia jalkaan tai lukevat heille ääneen. Hietaman ja Honkola koulut tekevät paljon yhteistyötä, kuten yhteisiä turnauksia muiden viheralueiden koulujen kanssa. 

Hietaman koululta mennään yläkouluun Suolahden yhtenäiskoululle.

Koko kylä on aktiivisesti myös koulun toiminnassa mukana ja vanhempain- ja oppilastoimikunta ovat aktiivisia ja järjestävät paljon tekemistä, retkiä ja leirikouluja. Hietaman koululla innostutaan mukaan monenlaisiin tempauksiin, kilpailuihin ja turnauksiin. Vierailuja tehdään säännöllisesti kirjastoon, uimahalliin, taidemuseoon tai Huuhan puistoon. Retkille voidaan lähteä myös ekologisesti pyöräillen!

Harrastusmahdollisuudet koulun ympäristössä

Koulussa on aktiivista ja maksutonta kerhotoimintaa Harrastamisen Suomen mallin kautta, kuten suosittu Lego-robotti-kerho. Koulumme on Hietaman ja Parantalan kylien lähikoulu ja ison liikuntasalin myötä tärkeä liikunnan harrastuspaikka myös iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun pihamaa on mukavasti varusteltu leikkipaikka, johon saimme kesällä 2017 uusia välineitä. Keväällä 2018 valmistui frisbeegolfrata koulun viereen. Pihalla on myös pelikenttä. Koulun välittömässä läheisyydessä on noin kahden kilometrin mittainen valaistu pururata, jota käytetään talvisin hiihtolatuna. Hietamantien toisella puolella on jääkiekkokaukalo ja sen vieressä lämmin pukukoppi. Tutustu koulun harrastusryhmiin.

Koulun omat verkkosivut

Wilma

Lisätietoja:

Rehtori
Erkki Tani
0400 115 678

Vararehtori (kuljetusasiat)
Minna Tuikka
040 610 9870

Iltapäivätoiminta
Jenni Lipiäinen
040 725 2545

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Kaikki koulun yhteystiedot

Koulujen esittely