Honkolan koulu

Honkolan koulu.
Honkolan kaunis ja perinteikäs kyläkoulu sijaitsee luonnon keskellä, metsän laidalla. Lasten Humpalaksi nimettyä metsää hyödynnetään paljon sekä opetuksessa että välituntien leikkialueena. Honkolan koulussa 1.-6. -luokat. Honkolan koulussa saa tämän päivän opetusta perinteitä kunnioittaen!
Infograafi Honkolan koulusta.

Rak. 1937
Laajennukset v. 1987 ja 1990

Syyslukukausi

Ke 9.8.2023 - to 21.12.2023.
Syyslomaviikko on viikko 42.

Kevätlukukausi
Ma 8.1.2024 - la 1.6.2024. 
Talvilomaviikko on viikko 9.

Mahdolliset työviikon ajalle osuvat arkipyhät ovat vapaapäiviä.

Osoite
Hietamantie 96
44170 Hietama

Yhteystiedot
0400 115 678

Tietoa koulusta  

Honkolan koulu sijaitsee Honkolan kylässä, hyvien liikenneyhteyksien varrella 4- ja 13 -tien risteyksen tuntumassa. Honkolan koululta on Äänekosken keskustaan on vain 10 minuutin ajomatka. Jyväskylään ajelee reilussa puolessa tunnissa.

Kyläkoulumainen, kaunis koulu täytti muutama vuosi sitten sata vuotta. Oppilaita on sata ja 1.-6. luokat toimivat omana ryhmänään. Opetuksen resurssia on hyvin: kuusi luokanopettajaa, yksi erityisopettaja, yksi ohjaaja, kiertävä kieltenopettaja ja rehtori. Koulussa on iltapäivätoimintaa, jota hoitaa koulunkäynninohjaaja. 

Honkolasta mennään esiopetukseen Koulunmäen koululle ja yläkouluun mennään Suolahden yhtenäiskoululle.

Honkolan koulussa yhteisöllisyys ja oppilaiden osallisuus ovat toiminnan peruspilareita. Lapsia tulee Honkolan kouluun oppilaaksi laajalta alueelta. Tapahtumia järjestetään paljon yhdessä perheiden kanssa ja koulu myös yhdistää alueen vanhempia ja perheitä. Aktiivisen kyläyhdistyksen kanssa järjestetään yhdessä mm. myyjäisiä, joissa opitaan samalla myös yrittäjyyttä.

Koulussa liikutaan uudella frisbeegolf-radalla, kuntoportailla ja ulkokuntosalilla, luistelukaukalolla, liikuntasalissa ja urheilukentällä. Talvisin koululta lähtee upeat latuverkostot ja jopa koiralatu. Honkolan koululla innostutaan mukaan monenlaisiin tempauksiin, kilpailuihin ja turnauksiin. Vierailuja tehdään säännöllisesti kirjastoon, uimahalliin, taidemuseoon tai Huuhan puistoon. Retkille voidaan lähteä myös ekologisesti pyöräillen!

Koulussa on kummioppilastoimintaa ja esimerkiksi isommat auttavat pienemmille luistimia jalkaan tai lukevat heille ääneen. Hietaman ja Honkola koulut tekevät paljon yhteistyötä, kuten yhteisiä turnauksia muiden viheralueiden koulujen kanssa. Tässä kyläkoulussa syödään luokissa kuten ennen vanhaan. Linjastolla on aina erityisen kauniit kattaukset.

Harrastusmahdollisuudet koulun ympäristössä

Kaunis koulurakennus sijaitsee metsän laidalla ja lasten Humpalaksi nimeämää metsää hyödynnetään paljon sekä opetuksessa että välituntileikkialueena. Iltaisin koululla on harrastusryhmiä ja koulun kerhoja järjestetään harrastamisen Suomen mallilla. Koululla on mm. kepparikerho ja oppilaiden toiveesta kaunokirjotuskerho!

Koululla on liikuntasali ja pihassa on urheilukenttä, uudet kuntoportaat ja ulkokuntosali, frisbeegolfrata ja uusi luistelukaukalo, jotka ovat kovassa käytössä myös liikuntatunneilla ja välitunneilla. Koulualue on myös kyläläisten suosima liikuntapaikka, erityisesti talviaikaan. Talvisin koululta lähtee upeat latuverkostot ja jopa koiralatu. Tutustu koulun harrastusryhmiin.

Koulun omat verkkosivut

Wilma

Lisätietoja:

Rehtori
Erkki Tani
0400 115678

Vararehtori (kuljetusasiat)
Jouni Hyytiäinen
0400 115 679

Iltapäivätoiminta
Sanna Oksanen
040 351 9559

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Kaikki koulun yhteystiedot

Koulujen esittely