Sumiaisten koulu

Sumiaisten koulu.
Sumiaisten koulu on pieni ja virkeä opinahjo idyllisellä paikalla Keitele-järven rannalla, keskellä Sumiaisten kirkonkylää. Sumiaisten koululla toimii esiopetus ja luokat 1.-6.lk. Koulu on toiminnallinen kyläkoulu ja opetuksessa hyödynnetään paljon lähiseudun retkeilykohteita. Tervetuloa Sumiaisten idylliseen kyläkouluun!
Infograafi Sumiaisten koulusta.

Vihreä rantakoulu rak. 1936
Keltainen ent. yläkoulu rak. 1893

Syyslukukausi

Ke 9.8.2023 - to 21.12.2023.
Syyslomaviikko on viikko 42.

Kevätlukukausi
ma 8.1.2024 - la 1.6.2024. 
Talvilomaviikko on viikko 9.

Mahdolliset työviikon ajalle osuvat arkipyhät ovat vapaapäiviä.

Osoite
Koulutie 4
44280 Sumiainen

Yhteystiedot
0400 268 188

Tietoa koulusta  

Sumiaisten koululla toimii vuosiluokat 1-6.lk. Koulussa on 61 oppilasta ja opiskelemme paljon yli luokka- ja ainerajojen. Sumiaisten koululla on hyvä henkilöstöresurssi. Henkilökuntaan kuuluu yhteensä seitsemän henkilöä: viisi luokanopettajaa, luokanopettaja-rehtori, erityisopettaja sekä yksi vakituinen koulunkäynninohjaaja, joka vastaa myös iltapäivätoiminnasta. Esiopetus toimii koulun yhteydessä ja koulun toiminta tulee tutuksi jo eskarissa.

Koululuokat sijoittuvat useaan rakennukseen: rantakoululla eli vihreässä rakennuksessa on kaksi luokkatilaa sekä eskari- ja iltapäivätoiminnan tilat. Entisellä yläkoululla eli keltaisessa rakennuksessa on kolme luokkatilaa, opettajanhuone ja kaksi pientä ryhmätyötilaa. Kirjaston alakerrassa on tekninen luokkatila ja musiikkiluokkahuone. Lisäksi koulussa on erillinen liikuntasali ja ruokailutila sekä keittiö. Koulun yhteydessä on myös voimailusali.

Kyläkoulumaisessa koulussa painotetaan toiminnallista työskentelyä ja oppimista. Oppilaiden kanssa ollaan paljon luonnossa ja metsässä. Koulun väki käy joka vuosi patikoimassa Mörköpolulla ja muutenkin lähimetsää hyödynnetään paljon oppimisessa. Vierailuja tehdään säännöllisesti myös uimahalliin, taidemuseoon ja muihin kaupungin kohteisiin. 

Sumiaisten koulu on kuuluisa isoista näytelmäprojekteista, jotka ovat koko koulun yhteinen ponnistus. Sumiaisten koulussa on myös sosialipedagogista hevostoimintaa ja koulun 3.-4.luokkalaisten pilottiryhmän kanssa harjoitellaan mm. tunne- ja vuorovaikutusharjoituksia kummiponi Ossin kanssa.

Harrastusmahdollisuudet koulun ympäristössä

Sumiaisten koulun yhtyedessä on hyvät liikuntamahdollisuudet! Lähellä on mm. frisbeegolfrata, urheilukenttä, monitoimiareena, satama, oma uimaranta ja lähellä on Äänekosken parhaat luontokohteet, kuten Mörköpolku ja Sumiaisten Hitonhauta. Koulun lähellä on Sumiaisten nuorisotila Sumppu ja Sumiaisten kirjasto.

Toiminnallisuus on keskeinen osa toimintakulttuuriamme, ja käytämme opetuksessa hyväksi lähiseutujen retkeilykohteita kuten Kettuhiekkaa, Mörköpolkua, Hitonhautaa ja Kangaslammen ympäristöä. Uimme koulun rannassa keväisin ja syksyisin, jos säät sallivat. Hiihdämme jäällä ja ladulla, joka lähtee aivan koulun pihasta. Luistelukaukalo on ahkerassa käytössä myös pesäpallokauden aikana. Läheiselle urheilukentällekään ei ole pitkä matka ja kaunis Rantaraitti mahdollistaa mukavat kävelyretket. Monialaiset näytelmälliset projektit ovat olleet jo useiden vuosien ajan osa opetusvuotta. Näihin projekteihin osallistuvat kaikki oppilaat ja lukuisia muita yhteistyötahoja. 

Tutustu koulun harrastusryhmiin.

Koulun omat verkkosivut

Wilma

Lisätietoja:

Rehtori
Satu Hakkarainen
0400 268 188

Koulunkäynninohjaaja (iltapäivätoiminta)
Laura Jääskeläinen
0400 115 178

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Kaikki koulun yhteystiedot

Koulujen esittely