Työnhakijat
Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen asiakkaana saat meiltä apua ja tukea työllistymiseesi sekä tietoa avoimista työpaikoista, koulutuksista ja muista mahdollisuuksista.
Voit ilmoittautua työnhakijaksi Työmarkkinatorin Asiointi -osiossa. Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi mahdollisimman pian. Otamme sinuun yhteyttä ilmoittautumisesi jälkeen henkilökohtaisesti. Lue lisää työnhakijaksi ilmoittautumisesta täältä.
Työmarkkinatorin sähköisessä palvelussa voi vielä esiintyä virhetilanteita uudistuksen takia. Jos et pysty hoitamaan asiaasi tai ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi virheen vuoksi, kokeile myöhemmin uudestaan tai jätä Työmarkkinatorilla yhteydenottopyyntö. Virhetilanteiden takia hoitamatta jääneet asiat voidaan korjata jälkikäteen.
Työnhakijapalveluiden yhteystiedot 3.1.2025 klo 12 alkaen
- Työnhakijapalvelut 3.1.2025 klo 12 alkaen 040 757 1653 (arkisin ma-pe klo 9-15). Palvelunumero on suljettuna pyhäpäivinä, joulu- ja juhannusaattona sekä muina yleisinä vapaapäivinä.
- Henkilöasiakkaat tyollisyysalue@aanekoski.fi (Palvelemme sähköpostitse yleisissä asioissa, mutta omaan työnhakuun liittyvissä, henkilötietoja sisältävissä asioissa asiointikanavina toimivat Työmarkkinatorin sähköinen Asiointi -palvelu, puhelinpalvelu sekä tapaaminen ajanvarauksella.)
- Pyydämme huomaamaan, että salassa pidettäviä tietoja tai asiakirjoja ei saa lähettää tavallisessa sähköpostiviestissä tai sellaisen liitetiedostona. Salassa pidettäviä tietoja ovat esim. yksittäisen henkilön terveydentilaa, sosiaalista tai taloudellista asemaa tai perhesuhteita koskevat tiedot. Myös yritysten liikesalaisuudet voivat olla salassa pidettäviä tietoja. Salassa pidettäviä tietoja ja asiakirjoja voi lähettää kaupungille Securemail-turvapostipalvelun kautta. Lähettäjän tulee ensiksi rekisteröidä käyttämänsä sähköpostiosoite Securemailiin. Rekisteröinti on maksuton. Ohjeet turvapostipalvelun käyttöön: Securemail-turvapostipalvelu
- Työnhakijan sähköinen asiointikanava löytyy Työmarkkinatorilta. Työmarkkinatorista työnhakijat voivat etsiä työpaikkoja ja työnantajat voivat etsiä työntekijöitä.
- Toimipaikat löydät täältä
- Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen verkkosivut löydät osoitteesta www.pohjoisen-keski-suomen-tyollisyysalue.fi. Tiedot työvoimapalveluista löydät myös jokaisen kunnan sivuilta.
- Postiosoite: Äänekosken kaupunki, Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalue, Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski
Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalue järjestää työvoimapalvelut 1.1.2025 alkaen Äänekosken, Hankasalmen, Kannonkosken, Karstulan, Kinnulan, Kivijärven, Konneveden, Kyyjärven, Laukaan, Pihtiputaan, Saarijärven, Uuraisten ja Viitasaaren asukkaille.
Palvelut työnhakijalle
Työnhakijana sinulla on paljon erilaisia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistasi tai kokeilla jotain täysin uutta. Jos olet työtön työnhakija, niin sinun on mahdollisuus hyödyntää erilaisia palveluja työnhakusi tueksi. Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan, mitkä palvelut ovat sinulle mahdollisia.
Lisätietoa palveluista työnhakusi tueksi Työmarkkinatorin verkkosivuilta.
Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen lomakkeet löytyvät Suomi.fi -verkkosivuilta. Päivitämme tarkempia linkkejä vuoden 2025 alussa.
Työllisyysalueen tieto- ja neuvontapalvelut
Kun tarvitset lisätietoa työllisyyspalveluista, saat tietoa ja neuvontaa Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueeltaesimerkiksi työnhausta, koulutusmahdollisuuksista, työvoiman saatavuudesta ja hankinnasta, työmarkkinoista, yrittäjyydestä sekä muutosturvaan liittyvistä palveluista.
Lue lisää työnhaun neuvonnasta ja ohjauksesta täältä.
Neuvonta ja tuki muutos- ja irtisanomistilanteissa
Työntekijät ja työnantajat saavat meiltä neuvontaa ja tukea työsuhteen muutos- ja irtisanomistilanteisiin.
Lue lisää neuvonnasta irtisanomistilanteessa.
Maahanmuuttaneet työnhakijat
Työllisyysalueella maahanmuuttaneiden työnhakijoiden käytössä ovat kaikki työnhakijoiden palvelut. Sen lisäksi tarjoamme kohdennettuja palveluja, kuten kotoutumiskoulutuksia ja yhteiskuntaorientaatiota. Työnhakijaksi ilmoittautumalla aloitat työnhakusi ja asiakkuutesi työvoimapalveluissa. Arvioimme millaisia kotoutumisen ja työllisyyden tukemisen palveluja tarvitset.
Lue lisää maahanmuuttaneiden työllisyyspalveluista täältä.
Ammatinvalinta- ja uraohjaus
Ammatinvalinta- ja uraohjaus auttaa sinua arvioimaan ammatti-, koulutus- tai työvaihtoehtoja. Ohjaus on harkinnanvarainen työllisyysalueen palvelu. Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää ammatinvalinta- ja uraohjauksesta.
Lue lisää ammatinvalinta- ja uraohjauksesta täältä.
Työkokeilu
Työkokeilulla voit selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja käytännön työtehtävissä. Työkokeilulla voit myös tukea työelämään paluutasi. Ota meihin yhteyttä ja kysy, onko sinun mahdollista osallistua työkokeiluun.
Lue lisää työkokeilusta täältä.
Palkkatuki
Palkkatuki on taloudellinen tuki työnantajalle työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin. Työnantajille voidaan myöntää taloudellista tukea silloin, jos työhön palkattava henkilö on työtön tai henkilön vamma tai sairaus vaikeuttaa työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Palkkatukea myönnetään voimassa olevien edellytysten täyttyessä ja määrärahojen puitteissa.
Lue lisää palkkatuesta täältä.
Starttiraha
Starttiraha turvaa toimeentuloasi yritystoiminnan käynnistämis- ja vakiinnuttamisvaiheessa. Starttiraha on aloittavalle yrittäjälle suunnattu harkinnanvarainen tuki.
Lue lisää starttirahasta täältä.
55 vuotta täyttäneiden työllistämistuki
Työllistämistuki on taloudellinen tuki työnantajalle 55 vuotta täyttäneen työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin. Hae tukea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Työsuhde voi alkaa vasta, kun tuesta on annettu päätös.
Lue lisää 55 vuotta täyttäneiden työllistämistuesta täältä.
Laajennettu muutosturva 55 vuotta täyttäneille työntekijöille
Irtisanomistilanteessa 55 vuotta täyttäneet voivat saada laajennetun muutosturvan palveluita, jotka auttavat työllistymään nopeasti uudelleen.
Lue lisää laajennetusta muutosturvasta täältä.
Kouluttautuminen
Työttömänä sinulla on paljon erilaisia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistasi tai kokeilla jotain täysin uutta. Jos suunnittelet opintoja tai olet jo hakenut opiskelemaan, ota heti meihin yhteyttä ja kysy, onko sinun mahdollista opiskella esimerkiksi omaehtoisesti työttömyysetuudella.
Lue lisää kouluttautumisesta täältä.
Valmennukset
Työttömänä sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin työllistämistä edistäviin valmennuksiin. Valmennuksia on kolme vaihtoehtoa: työnhakuvalmennus, työhönvalmennus ja uravalmennus. Valmennukset ovat harkinnanvaraisia työllisyysalueen palveluja. Ota meihin yhteyttä ja kysy, onko sinun mahdollista saada valmennusta.
Lue lisää valmennuksista täältä.
Työvoimakoulutus
Työvoimakoulutuksella kehität ammatillista osaamistasi ja edistät työllistymistäsi. Haussa olevat työvoimakoulutukset löydät Työmarkkinatorista.
Lue lisää työvoimakoulutuksista täältä.
Työnhaku toisessa EU- tai ETA-maassa tai Sveitsissä
Työttömänä työnhakijana voit lähteä kolmeksi kuukaudeksi työnhakuun toiseen EU- tai ETA-maahan tai Sveitsiin ja saada työttömyysetuutta Suomesta. Ilmoita meille hyvissä ajoin, että aiot lähteä työnhakuun toiseen maahan.
Lue lisää työnhausta EU- tai ETA-maassa tai Sveitsissä täältä.
Työnantajat ja työnhakijat löytävät kansainvälisyyteen liittyvää tietoa mm näiltä verkkosivuilta:
Työllistymistä edistävät monialaiset palvelut
Jos tarvitset laaja-alaista palvelua työllistymisesi tukemiseksi, voit saada tukea monialaisista palveluista. Ota meihin yhteyttä ja kysy, onko sinut mahdollista ohjata työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallin palveluihin.
Lue lisää monialaisista palveluista täältä.
Todistus osatyökykyiselle työnhakijalle
Jos sinulla on työllistymiseen vaikuttava vamma tai sairaus, voit pyytää työvoimaviranomaiselta todistuksen osatyökykyiselle työnhakijalle. Esitä Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelle voimassa oleva lääkärinlausunto työkykyysi vaikuttavasta sairaudesta tai vammasta.
Lue lisää todistuksen pyytämisestä.
Harkinnanvarainen kulukorvaus
Voit saada harkinnanvaraista kulukorvausta, jos sinulle tulee kustannuksia palveluun osallistumisesta, eikä sinulla ole oikeutta työttömyysetuuteen.
Lue lisää kulukorvauksesta täältä.
Matka- ja yöpymiskustannusten korvaus
Voit hakea korvausta matka- ja yöpymiskuluista, kun haet töitä tai osallistut työllistymistä edistävään palveluun.