Omakotitontit

image description

Kaupungin tonttitarjonta

Äänekosken kaupungilla on jatkuvasti tarjolla 150 omakotitonttia. Löydät kaikki kaupungin omakotitontit allaolevasta karttapalvelusta.Tonttia klikkaamalla avautuu "Lisätiedot" linkki josta saat avattua tonttiesitteen.

Voit myös tarkastella tonttia maastossa karttapalvelun avulla. Karttapalvelussa on oikeassa yläkulmassa paikanna nappi joka näyttää puhelimella tai tabletilla sijaintisi maastossa. Paikannus pitää olla laitteessa sallittu.


Yksityisten tonttitarjonta

Koiviston kylä sijaitsee Äänekosken keskustan eteläpuolella valtatie E75:n läheisyydessä. Koiviston kylässä on myynnissä yksityisten tontteja. Lisätietoja Koiviston kylän yksityisistä tonteista

Hirvaskankaalla Crystone Oy on avannut Hirvimäen omakotialueen. Lisätietoa Hirvimäen omakotialueen tonteista.

Tonttien luovutus

Tonttia haetaan kirjallisella tonttihakemuksella. Kaupungin tekemä myynti- tai vuokrauspäätös on voimassa 6 kuukautta. Tontista peritään 200 euron varausmaksu joka hyvitetään luovutuskirjan yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu, maksu jää kaupungille. Luovutuskirjan yhteydessä peritään tontin lohkomiskulut, jotka ovat pääsääntöisesti 920 €. 

Tontteja on mahdollista vuokrata Äänekosken ja Suolahden taajamien asemakaava-alueilla silloin, kun tontin luovutushinta on vähintään 3000 euroa. Vuokra on 5 % luovutushinnasta.

Tutustu "Rakentajan oppaaseen". Löydät sieltä tietoa rakentamisesta, liittymäkustannuksista sekä tarpeelliset yhteystiedot.

Lisätietoja:

Maanmittausinsinööri Jarmo Penttinen, puh. 0400-115 675, jarmo.penttinen@aanekoski.fi
Muokattu 30.9.2022