Työ- ja loma-ajat
Esi- ja perusopetuksen työ- ja loma-ajat löydät täältä.
Esi- ja perusopetuksen työ- ja loma-ajat löydät täältä.
Äänekoskelta muualle opiskelemaan muuttanut 18–29-vuotias nuori on oikeutettu vuosittaiseen 350 euron opiskelustipendiin, mikäli säilyttää kotikuntanaan Äänekosken. Kevään hakua varten opiskelijan kotikunta on oltava Äänekoski jo ennen vuodenvaihdetta. Hakuaika 8.1.-29.2.2024.
Onko lapsellasi tai nuorellasi ADHD- tai autismikirjon diagnoosi tai epäiletkö sitä? Keski-Suomen hyvinvointialueen neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimi eli nepsy-tiimi järjestää etäyhteyksin ADHD- ja autismi-infoja ja -ryhmiä.
Ilmiökahvit on vapaamuotoinen kohtaamispaikka ja niiden tarkoituksena on osallistaa kaupunkilaisia ja tehdä kaupungin työntekijöitä tutuiksi. Kaupungin työntekijät voivat työtehtäviensä salliessa pistäytyä kahvittelemassa ja turisemassa ihmisten kanssa. Akmon viulunsoiton opiskelija Timea Albert soittaa ilmiökahveilla 13.9. Vivaldia ja Albinonia säestäjänään Tuomo Mustonen.
Äänekosken kaupunki purkaa parhaillaan entistä Suolahden Asemakadun koulua. Syksyn aikana Asemakadun koululla tullaan murskaamaan betonia ja tiiltä, mikä aiheuttaa melu- ja pölyhaittaa sekä tärinää. Pyrimme vähentämään kaikessa toiminnassamme asukkaille ja ympäristölle aiheutuvaa haittaa. Säästämme luonnonvaroja hyödyntämällä myöhemmin infrarakentamisessa koulurakennuksen purettua ja murskattua betonia ja tiiltä.
Äänekosken kaikilla 1.-9. luokilla on käytössä Hyvää kasvua -niminen hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma, jonka tarjoaa rakenteet ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan systemaattisesti ja johdonmukaisesti vahvistaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Samalla voidaan ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Suuri osa hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman materiaaleista on hyödynnettävissä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.
Äänekoskella esiopetuksessa, kaikissa kouluissa ja lukiossa on käytössä Yrittäjyyskasvatuspolku-niminen yrittäjyyskasvatuksen opetussuunnitelma. Harvalla kaupungilla tai kunnalla on erillinen yrittäjyyskasvatusta korostava yrittäjyysopetussuunnitelma, joten Äänekosken kaupunki on yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijä Suomessa.
Oppilaan oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvät pulmat pyritään tunnistamaan jo varhaisessa vaiheessa.
Koulukuljetuksissa käytetään ensisijaisesti olemassa olevaa julkista liikennettä. Tarkemmat koulukuljetuksia koskevat tiedot löytyvät kouluasteiden omilta sivuilta.
Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk) ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoavat yhteistyössä avointa korkeakouluopetusta Äänekoskella. Äänekosken kaupunki tukee kuntalaisten opiskelua myöntämällä avoimen korkeakoulun stipendejä. Lisäksi Äänekoskelta muualle opiskelemaan muuttanut 18–29-vuotias nuori on oikeutettu vuosittaiseen 350 euron opiskelustipendiin, mikäli säilyttää kotikuntanaan Äänekosken.