Äänekoskelaisten hyvinvointi on nyt Päivi Kivelän työn ykkösjuttu

Hymyilevä Päivi Kivelä ja täyteen kirjoitettu iso tussitaulu.
Äänekosken kaupungin hyvinvointikoordinaattorina on aloittanut Päivi Kivelä, edeltäjänsä Taina Laitisen siirtyessä uuteen työhönsä opettamaan ja tutkimaan Jyväskylän yliopistoon.

Jyväskyläläisellä Päivi Kivelällä on pitkä työkokemus tiedolla hyvinvoinnin edistämisen ytimestä. Hän on toiminut kehittämis- ja tutkimushankkeissa tiedolla johtamisen, aluekehittämisen ja hyvinvoinnin edistämisen parissa. Kivelä on koulutukseltaan sosiologi ja yhteiskuntatieteiden tohtori ja hän on väitellyt vuonna 2012 Resurssit, paikallisuus ja elämänkulku -tutkimushankkeesta ja häntä kiinnostaa yhteiskunnallisten kokonaisuuksien ja rakenteiden vaikutukset tavallisten ihmisten arkeen.

– Minua kiinnostaa ihmisten kohtaaminen ja hyvän arjen tekeminen, ja tässä hyvinvointikoordinaattorin työssä yhdistyvät ne molemmat, ja lisäksi tiedolla johtaminen ja verkostojen yhdistyminen, Kivelä sanoo.

Hyvinvointikoordinaattorin tehtävänä on vahvistaa sote-muutoksen jälkeen kaupungille jääneitä hyvinvointipalveluita eli opetuksen ja kasvatuksen palveluita, kulttuuria, liikuntaa ja muita vapaa-ajan palveluita, alueen eri toimijoiden yhteistyötä sekä Äänekosken asukkaiden osallisuutta.

Kivelä on alun perin kotoisin Kyyjärveltä, jossa on edelleen pieni kotitila, ja sitä kautta hän on seurannut myös Äänekosken kaupungin tekemisiä.

– Äänekosken kaupunkistrategia Äänekoski-ilmiö on tehnyt minuun vaikutuksen, koska täällä on aito halua kuulla ja osallistaa asukkaita ja ottaa heidät mukaan strategian toteuttamiseen. Osallisuus lisää asukkaiden oikeudenmukaisuuden kokemusta. Vaikeatkin päätökset on helpompi hyväksyä, kun prosessi on ollut avoin, taustat on perusteltu ja ihmisiä on aidosti kuultu ja osallistettu, Kivelä miettii.

– Äänekoski on ollut myös hyvin uudistumiskykyinen. Kaupunkiviestinnän kautta on välittynyt avoin ja mukaan kutsuva ilmapiiri ja se on herättänyt kiinnostuksen tutustumaan Äänekoskeen enemmän, Kivelä kertoo.

Ensimmäisten viikkojen jälkeen Kivelän vaikutelma uudesta työyhteisöstä on työntäyteinen, puuhakas ja omistautuva. Vapaa-ajalla Kivelä nauttii luonnosta ja erilaisista kulttuuririennoista, elävästä musiikista ja vetäytyy mielellään maalaiselämään Kyyjärven kotitilalle. Perheeseen kuuluu lapsi ja koira, Minttu ja Ville.

Päivi Kivelän voi tavata kaupungin osallistavissa tapahtumissa ja foorumeissa, kuten Ilmiökahveilla. Seuraavat Ilmiökahvit on kaupungintalolla pe 14.6.2024 klo 13-14.30, tervetuloa!

Lisätietoja:

Hyvinvointikoordinaattori
Päivi Kivelä
040 557 7070
paivi.kivela@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 24.4.2024 klo 13:09

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.