”Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle”

Kuhnamo-järven rannalle rakennettuun Eerolanrantaan muutetaan tammikuussa

– Me Äänekoskella välitämme vanhuksista ja haluamme taata kaikille äänekoskelaisille arvokkaan vanhuuden ja panostaa kaiken ikäisten hyvinvointiin. Kaikki, jotka ovat olleet tekemässä Eerolanrantaa, saavat kyllä olla ylpeitä hyvästä työstään, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.
parvekenäkymä järvelle

Äänekosken uusi, upea Eerolanrannan palveluasumisyksikkö on valmistunut. Viimeisiä viimeistelytöitä ja siivouksia tehdään parhaillaan ja huonekalut saadaan tammikuun alussa. Asukkaat ja työntekijät pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin tammikuun lopulla. Asiakkaat muuttavat suurimmaksi osaksi Tukipuusta, joka on rakennuksena ollut toiminnallisesti ja rakenteellisesti haastava.

Eerolanrannan omistaa ja sen on rakennuttanut Äänekosken Asumispalvelusäätiö Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustuksella. Myös Äänekosken kaupunki on edesauttanut omalta osaltaan hankkeen toteutumisessa.

Hankkeen kustannusarvio on yli kahdeksan miljoonaa euroa ja kaksikerroksinen rakennus on yhteensä noin 3 000 neliön kokoinen. Kohteen rakennuttamisen ja valvonnan tehtävät on hoitanut WSP Finland Oy:n Jyväskylän yksikkö. Rakennustyöt alkoivat syyskuussa 2021 ja rakentaminen on sujunut hyvin. KVR-urakoitsijana on toiminut YIT ja myös paikallisia urakoitsijoita on käytetty mahdollisuuksien mukaan. Lisätöitä on ollut verrattain vähän ja nekin ovat sujuneet mallikkaasti.

– Viimeistelyn taso on kyllä korkea, vs. tekninen johtaja Erika Räihä kiittää.

Rakennus sijaitsee kaupungin vuokraamalla tontilla hulppeissa maisemissa Kuhnamo-järven rannalla, Piilolanniemessä. Vuoden alusta toiminta siirtyy hyvinvointialueelle, joka järjestää palveluasumisen palvelut, vuokraa tilat säätiöltä ja tontin kaupungilta ja toimii asukkaiden vuokranantajana.

– Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle. Tämä on aivan mieletön paikka, palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara toteaa tyytyväisenä. Eerolanrannan sijainti on optimaalinen myös siksi, että naapurissa on Kuhnamon palvelutalo.

rakennus ulkokuva

Kodikkuuteen ja toimivuuteen on panostettu

Työntekijät ovat saaneet olla mukana suunnittelemassa uutta taloa ja ovat saaneet vaikuttaa projektiin koko rakentamisen ajan. Suunnittelussa on vahvasti otettu huomioon käytettävyys, kodikkuus ja arjen toiminnot.

– Pienillä järkevillä asioilla voi helpottaa hoitajien ja asiakkaiden arkea, Pulli-Hattara sanoo.

Maarit Pulli-Hattaran mukaan uudet tilat kiinnostavat myös työpaikkana ja kyselyjä on jo tullut, vaikkei yhtään paikkaa ole vielä auki, eikä hyvinvointialueella ole tehty vielä päätöksiä uusista rekrytoinneista.

Eerolanranta tarjoaa kodinomaisen kodin ympärivuorokautisella hoidolla 60 asiakkaalle, ja osa huoneista on suunniteltu pariskunnille. Kohteessa on huomioitu erityisesti muistisairaiden tarpeet. Asiakkaat voivat tuoda omaan huoneeseensa omia huonekaluja ja sisustusta, ja yhteiset tilat ovat kodinomaisia olohuoneita.

Eerolanrannan neljä eri solua on teemoiteltu eri värein ja yhteisissä tiloissa on kauniita valokuvatapetteja. Parvekenäkymä järvelle on hieno. Ulkoilua varten on esteetön sisäpiha penkkeineen, keinuineen ja ulkoliikuntalaitteineen. Iso hissi, johon mahtuu siirrettävä sänky, tekee rakennuksesta täysin esteettömän ja helpottaa arjessa. Vesipisteitä on runsaasti, jotta hoitotyö olisi tilojen puolesta mahdollisimman vaivatonta.

Eerolanrannassa vietetään kaikille kiinnostuneille avoimien ovien päivää tiistaina 20.12.2022. Esittelykierrokselle pääsee mukaan tasatunnein pääaulasta klo 14, 15 ja 16, os. Eerolankatu 16, Äänekoski. Tervetuloa tutustumaan!

Maarit Pulli-Hattara

Lisätietoja:

Palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara, 040 739 4901, maarit.pulli-hattara@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 14.12.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023