”Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle”

Kuhnamo-järven rannalle rakennettuun Eerolanrantaan muutetaan tammikuussa

– Me Äänekoskella välitämme vanhuksista ja haluamme taata kaikille äänekoskelaisille arvokkaan vanhuuden ja panostaa kaiken ikäisten hyvinvointiin. Kaikki, jotka ovat olleet tekemässä Eerolanrantaa, saavat kyllä olla ylpeitä hyvästä työstään, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.
parvekenäkymä järvelle

Äänekosken uusi, upea Eerolanrannan palveluasumisyksikkö on valmistunut. Viimeisiä viimeistelytöitä ja siivouksia tehdään parhaillaan ja huonekalut saadaan tammikuun alussa. Asukkaat ja työntekijät pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin tammikuun lopulla. Asiakkaat muuttavat suurimmaksi osaksi Tukipuusta, joka on rakennuksena ollut toiminnallisesti ja rakenteellisesti haastava.

Eerolanrannan omistaa ja sen on rakennuttanut Äänekosken Asumispalvelusäätiö Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustuksella. Myös Äänekosken kaupunki on edesauttanut omalta osaltaan hankkeen toteutumisessa.

Hankkeen kustannusarvio on yli kahdeksan miljoonaa euroa ja kaksikerroksinen rakennus on yhteensä noin 3 000 neliön kokoinen. Kohteen rakennuttamisen ja valvonnan tehtävät on hoitanut WSP Finland Oy:n Jyväskylän yksikkö. Rakennustyöt alkoivat syyskuussa 2021 ja rakentaminen on sujunut hyvin. KVR-urakoitsijana on toiminut YIT ja myös paikallisia urakoitsijoita on käytetty mahdollisuuksien mukaan. Lisätöitä on ollut verrattain vähän ja nekin ovat sujuneet mallikkaasti.

– Viimeistelyn taso on kyllä korkea, vs. tekninen johtaja Erika Räihä kiittää.

Rakennus sijaitsee kaupungin vuokraamalla tontilla hulppeissa maisemissa Kuhnamo-järven rannalla, Piilolanniemessä. Vuoden alusta toiminta siirtyy hyvinvointialueelle, joka järjestää palveluasumisen palvelut, vuokraa tilat säätiöltä ja tontin kaupungilta ja toimii asukkaiden vuokranantajana.

– Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle. Tämä on aivan mieletön paikka, palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara toteaa tyytyväisenä. Eerolanrannan sijainti on optimaalinen myös siksi, että naapurissa on Kuhnamon palvelutalo.

rakennus ulkokuva

Kodikkuuteen ja toimivuuteen on panostettu

Työntekijät ovat saaneet olla mukana suunnittelemassa uutta taloa ja ovat saaneet vaikuttaa projektiin koko rakentamisen ajan. Suunnittelussa on vahvasti otettu huomioon käytettävyys, kodikkuus ja arjen toiminnot.

– Pienillä järkevillä asioilla voi helpottaa hoitajien ja asiakkaiden arkea, Pulli-Hattara sanoo.

Maarit Pulli-Hattaran mukaan uudet tilat kiinnostavat myös työpaikkana ja kyselyjä on jo tullut, vaikkei yhtään paikkaa ole vielä auki, eikä hyvinvointialueella ole tehty vielä päätöksiä uusista rekrytoinneista.

Eerolanranta tarjoaa kodinomaisen kodin ympärivuorokautisella hoidolla 60 asiakkaalle, ja osa huoneista on suunniteltu pariskunnille. Kohteessa on huomioitu erityisesti muistisairaiden tarpeet. Asiakkaat voivat tuoda omaan huoneeseensa omia huonekaluja ja sisustusta, ja yhteiset tilat ovat kodinomaisia olohuoneita.

Eerolanrannan neljä eri solua on teemoiteltu eri värein ja yhteisissä tiloissa on kauniita valokuvatapetteja. Parvekenäkymä järvelle on hieno. Ulkoilua varten on esteetön sisäpiha penkkeineen, keinuineen ja ulkoliikuntalaitteineen. Iso hissi, johon mahtuu siirrettävä sänky, tekee rakennuksesta täysin esteettömän ja helpottaa arjessa. Vesipisteitä on runsaasti, jotta hoitotyö olisi tilojen puolesta mahdollisimman vaivatonta.

Eerolanrannassa vietetään kaikille kiinnostuneille avoimien ovien päivää tiistaina 20.12.2022. Esittelykierrokselle pääsee mukaan tasatunnein pääaulasta klo 14, 15 ja 16, os. Eerolankatu 16, Äänekoski. Tervetuloa tutustumaan!

Maarit Pulli-Hattara

Lisätietoja:

Palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara, 040 739 4901, maarit.pulli-hattara@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 14.12.2022

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023