”Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle”

Kuhnamo-järven rannalle rakennettuun Eerolanrantaan muutetaan tammikuussa

– Me Äänekoskella välitämme vanhuksista ja haluamme taata kaikille äänekoskelaisille arvokkaan vanhuuden ja panostaa kaiken ikäisten hyvinvointiin. Kaikki, jotka ovat olleet tekemässä Eerolanrantaa, saavat kyllä olla ylpeitä hyvästä työstään, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.
parvekenäkymä järvelle

Äänekosken uusi, upea Eerolanrannan palveluasumisyksikkö on valmistunut. Viimeisiä viimeistelytöitä ja siivouksia tehdään parhaillaan ja huonekalut saadaan tammikuun alussa. Asukkaat ja työntekijät pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin tammikuun lopulla. Asiakkaat muuttavat suurimmaksi osaksi Tukipuusta, joka on rakennuksena ollut toiminnallisesti ja rakenteellisesti haastava.

Eerolanrannan omistaa ja sen on rakennuttanut Äänekosken Asumispalvelusäätiö Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustuksella. Myös Äänekosken kaupunki on edesauttanut omalta osaltaan hankkeen toteutumisessa.

Hankkeen kustannusarvio on yli kahdeksan miljoonaa euroa ja kaksikerroksinen rakennus on yhteensä noin 3 000 neliön kokoinen. Kohteen rakennuttamisen ja valvonnan tehtävät on hoitanut WSP Finland Oy:n Jyväskylän yksikkö. Rakennustyöt alkoivat syyskuussa 2021 ja rakentaminen on sujunut hyvin. KVR-urakoitsijana on toiminut YIT ja myös paikallisia urakoitsijoita on käytetty mahdollisuuksien mukaan. Lisätöitä on ollut verrattain vähän ja nekin ovat sujuneet mallikkaasti.

– Viimeistelyn taso on kyllä korkea, vs. tekninen johtaja Erika Räihä kiittää.

Rakennus sijaitsee kaupungin vuokraamalla tontilla hulppeissa maisemissa Kuhnamo-järven rannalla, Piilolanniemessä. Vuoden alusta toiminta siirtyy hyvinvointialueelle, joka järjestää palveluasumisen palvelut, vuokraa tilat säätiöltä ja tontin kaupungilta ja toimii asukkaiden vuokranantajana.

– Missään muualla kuin Äänekoskella ei rakennettaisi palveluasuntoja tällaiselle paikalle. Tämä on aivan mieletön paikka, palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara toteaa tyytyväisenä. Eerolanrannan sijainti on optimaalinen myös siksi, että naapurissa on Kuhnamon palvelutalo.

rakennus ulkokuva

Kodikkuuteen ja toimivuuteen on panostettu

Työntekijät ovat saaneet olla mukana suunnittelemassa uutta taloa ja ovat saaneet vaikuttaa projektiin koko rakentamisen ajan. Suunnittelussa on vahvasti otettu huomioon käytettävyys, kodikkuus ja arjen toiminnot.

– Pienillä järkevillä asioilla voi helpottaa hoitajien ja asiakkaiden arkea, Pulli-Hattara sanoo.

Maarit Pulli-Hattaran mukaan uudet tilat kiinnostavat myös työpaikkana ja kyselyjä on jo tullut, vaikkei yhtään paikkaa ole vielä auki, eikä hyvinvointialueella ole tehty vielä päätöksiä uusista rekrytoinneista.

Eerolanranta tarjoaa kodinomaisen kodin ympärivuorokautisella hoidolla 60 asiakkaalle, ja osa huoneista on suunniteltu pariskunnille. Kohteessa on huomioitu erityisesti muistisairaiden tarpeet. Asiakkaat voivat tuoda omaan huoneeseensa omia huonekaluja ja sisustusta, ja yhteiset tilat ovat kodinomaisia olohuoneita.

Eerolanrannan neljä eri solua on teemoiteltu eri värein ja yhteisissä tiloissa on kauniita valokuvatapetteja. Parvekenäkymä järvelle on hieno. Ulkoilua varten on esteetön sisäpiha penkkeineen, keinuineen ja ulkoliikuntalaitteineen. Iso hissi, johon mahtuu siirrettävä sänky, tekee rakennuksesta täysin esteettömän ja helpottaa arjessa. Vesipisteitä on runsaasti, jotta hoitotyö olisi tilojen puolesta mahdollisimman vaivatonta.

Eerolanrannassa vietetään kaikille kiinnostuneille avoimien ovien päivää tiistaina 20.12.2022. Esittelykierrokselle pääsee mukaan tasatunnein pääaulasta klo 14, 15 ja 16, os. Eerolankatu 16, Äänekoski. Tervetuloa tutustumaan!

Maarit Pulli-Hattara

Lisätietoja:

Palveluasumisen johtaja Maarit Pulli-Hattara, 040 739 4901, maarit.pulli-hattara@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 14.12.2022

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023