Äänekosken kaupunki investoi asukkaidensa hyvään oloon ja arkeen

Äänekosken kaupunki on kuluneen kesän aikana saanut valmiiksi tai on parhaillaan toteuttamassa lukuisia asukkaidensa hyvää oloa ja arkea tukevia hankkeita.
Konginkankaan uusi Beach volley -kenttä.

Konginkankaalla yhteistyö pelaa

Konginkankaan Pohjoishiekalle on tänä kesänä tehty uusi Beach volley -kenttä, joka on ollut tervetullut lisä Äänekosken kaupungin liikuntapaikkoihin. Pohjoishiekka sijaitsee seurakunnan mailla ja samalla rannalla on myös Konginkankaan virallinen uimaranta. Kaupungilla ja seurakunnalla on alueesta maankäyttösopimus. Seurakunta on ollut Konginkankaan suurena maanomistajana joustava yhteistyökumppani ja viime vuonna seurakunnan maille rakennettiin talkoovoimin frisbeegolfrata.

Keväällä Konginkankaan satamaan saatiin valmiiksi ulkokuntosalipiha ja Konginkankaan urheilukentän huoltokoppia ehostettiin. Edellisenä kesänä koulun pihalle valmistui monitoimiareena ja Liimattalaan hankittiin tuliterä jääkiekkokaukalo. Tulevina vuosina tavoitteena on kunnostaa Konginkankaan urheilukenttää ja mahdollistaa jälleen tenniksen pelaaminen, mitä on toivottu pitkään.

Ulkokuntosalipihoja tuli Konginkankaan lisäksi keväällä myös Pankkarille, Honkolan koululle ja Hietaman laavulle.

Konginkankaan uusi ulkokuntosali.

Liikunta- ja kulttuuritilojen varusteluun parannusta

Äänekosken kaupunki satsasi myös uimarantoihin kesän aikana. Nyt lähes kaikilla Äänekosken alueen uimarannoilla ja -paikoilla on uudet ulkovessat. Uudet käymälät ovat Äänejärven, Hietalahden, Kellonkannan, Koiviston, Likolahden, Pankkarin sekä Takalahden uimarannoilla. Uimapaikoista Lintulahden, Nuorisotalon, Ruotinkylän, Suolahden sataman ja Ääneniemen uimapaikat sekä Mämmen koulunranta sai uudet vessat. Samaan syssyyn hankittiin ulkovessa myös kaupungin Elonkierto-yhteisöpuutarhaan Eerolankadulle.

uusi ulkovessa

Lisäksi Sumiaisten urheilukentän perusparannus valmistuu nyt syksyn aikana ja se on ollut pitkään toivottu parannus. Suolahden uimahallissa on nyt uusi poreallas ja uimahallit palvelevat taas tavallisten aukioloaikojensa mukaan. Liikuntapuiston stadionin yleisurheilukentän perusparannus sekä hiihtarin ympäristön hulevesiremontti etenevät mukavasti. Äänemäen hissihanke käynnistyy tulevalla viikolla. Ensilumenladun valaistusremontti on tulevaa hiihtokautta varten valmis ja pian saadaan myös tekonurmelle uusittu valaistus käyttöön.

Kirjaston ilmanvaihtoremontti on valmistumassa ja kirjasto palvelee taas tavalliseen tapaan. Myös Äänekosken taidemuseon valaistusremontti toteutui kesän alussa suunnitellusti. Kulttuurikeskus Painotalon laaja remontti valmistuu syksyn aikana.

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 18.8.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:24

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023