Äänekosken kaupunki investoi asukkaidensa hyvään oloon ja arkeen

Äänekosken kaupunki on kuluneen kesän aikana saanut valmiiksi tai on parhaillaan toteuttamassa lukuisia asukkaidensa hyvää oloa ja arkea tukevia hankkeita.
Konginkankaan uusi Beach volley -kenttä.

Konginkankaalla yhteistyö pelaa

Konginkankaan Pohjoishiekalle on tänä kesänä tehty uusi Beach volley -kenttä, joka on ollut tervetullut lisä Äänekosken kaupungin liikuntapaikkoihin. Pohjoishiekka sijaitsee seurakunnan mailla ja samalla rannalla on myös Konginkankaan virallinen uimaranta. Kaupungilla ja seurakunnalla on alueesta maankäyttösopimus. Seurakunta on ollut Konginkankaan suurena maanomistajana joustava yhteistyökumppani ja viime vuonna seurakunnan maille rakennettiin talkoovoimin frisbeegolfrata.

Keväällä Konginkankaan satamaan saatiin valmiiksi ulkokuntosalipiha ja Konginkankaan urheilukentän huoltokoppia ehostettiin. Edellisenä kesänä koulun pihalle valmistui monitoimiareena ja Liimattalaan hankittiin tuliterä jääkiekkokaukalo. Tulevina vuosina tavoitteena on kunnostaa Konginkankaan urheilukenttää ja mahdollistaa jälleen tenniksen pelaaminen, mitä on toivottu pitkään.

Ulkokuntosalipihoja tuli Konginkankaan lisäksi keväällä myös Pankkarille, Honkolan koululle ja Hietaman laavulle.

Konginkankaan uusi ulkokuntosali.

Liikunta- ja kulttuuritilojen varusteluun parannusta

Äänekosken kaupunki satsasi myös uimarantoihin kesän aikana. Nyt lähes kaikilla Äänekosken alueen uimarannoilla ja -paikoilla on uudet ulkovessat. Uudet käymälät ovat Äänejärven, Hietalahden, Kellonkannan, Koiviston, Likolahden, Pankkarin sekä Takalahden uimarannoilla. Uimapaikoista Lintulahden, Nuorisotalon, Ruotinkylän, Suolahden sataman ja Ääneniemen uimapaikat sekä Mämmen koulunranta sai uudet vessat. Samaan syssyyn hankittiin ulkovessa myös kaupungin Elonkierto-yhteisöpuutarhaan Eerolankadulle.

uusi ulkovessa

Lisäksi Sumiaisten urheilukentän perusparannus valmistuu nyt syksyn aikana ja se on ollut pitkään toivottu parannus. Suolahden uimahallissa on nyt uusi poreallas ja uimahallit palvelevat taas tavallisten aukioloaikojensa mukaan. Liikuntapuiston stadionin yleisurheilukentän perusparannus sekä hiihtarin ympäristön hulevesiremontti etenevät mukavasti. Äänemäen hissihanke käynnistyy tulevalla viikolla. Ensilumenladun valaistusremontti on tulevaa hiihtokautta varten valmis ja pian saadaan myös tekonurmelle uusittu valaistus käyttöön.

Kirjaston ilmanvaihtoremontti on valmistumassa ja kirjasto palvelee taas tavalliseen tapaan. Myös Äänekosken taidemuseon valaistusremontti toteutui kesän alussa suunnitellusti. Kulttuurikeskus Painotalon laaja remontti valmistuu syksyn aikana.

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 18.8.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:24

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.