Äänekosken kaupunki investoi asukkaidensa hyvään oloon ja arkeen

Äänekosken kaupunki on kuluneen kesän aikana saanut valmiiksi tai on parhaillaan toteuttamassa lukuisia asukkaidensa hyvää oloa ja arkea tukevia hankkeita.
Konginkankaan uusi Beach volley -kenttä.

Konginkankaalla yhteistyö pelaa

Konginkankaan Pohjoishiekalle on tänä kesänä tehty uusi Beach volley -kenttä, joka on ollut tervetullut lisä Äänekosken kaupungin liikuntapaikkoihin. Pohjoishiekka sijaitsee seurakunnan mailla ja samalla rannalla on myös Konginkankaan virallinen uimaranta. Kaupungilla ja seurakunnalla on alueesta maankäyttösopimus. Seurakunta on ollut Konginkankaan suurena maanomistajana joustava yhteistyökumppani ja viime vuonna seurakunnan maille rakennettiin talkoovoimin frisbeegolfrata.

Keväällä Konginkankaan satamaan saatiin valmiiksi ulkokuntosalipiha ja Konginkankaan urheilukentän huoltokoppia ehostettiin. Edellisenä kesänä koulun pihalle valmistui monitoimiareena ja Liimattalaan hankittiin tuliterä jääkiekkokaukalo. Tulevina vuosina tavoitteena on kunnostaa Konginkankaan urheilukenttää ja mahdollistaa jälleen tenniksen pelaaminen, mitä on toivottu pitkään.

Ulkokuntosalipihoja tuli Konginkankaan lisäksi keväällä myös Pankkarille, Honkolan koululle ja Hietaman laavulle.

Konginkankaan uusi ulkokuntosali.

Liikunta- ja kulttuuritilojen varusteluun parannusta

Äänekosken kaupunki satsasi myös uimarantoihin kesän aikana. Nyt lähes kaikilla Äänekosken alueen uimarannoilla ja -paikoilla on uudet ulkovessat. Uudet käymälät ovat Äänejärven, Hietalahden, Kellonkannan, Koiviston, Likolahden, Pankkarin sekä Takalahden uimarannoilla. Uimapaikoista Lintulahden, Nuorisotalon, Ruotinkylän, Suolahden sataman ja Ääneniemen uimapaikat sekä Mämmen koulunranta sai uudet vessat. Samaan syssyyn hankittiin ulkovessa myös kaupungin Elonkierto-yhteisöpuutarhaan Eerolankadulle.

uusi ulkovessa

Lisäksi Sumiaisten urheilukentän perusparannus valmistuu nyt syksyn aikana ja se on ollut pitkään toivottu parannus. Suolahden uimahallissa on nyt uusi poreallas ja uimahallit palvelevat taas tavallisten aukioloaikojensa mukaan. Liikuntapuiston stadionin yleisurheilukentän perusparannus sekä hiihtarin ympäristön hulevesiremontti etenevät mukavasti. Äänemäen hissihanke käynnistyy tulevalla viikolla. Ensilumenladun valaistusremontti on tulevaa hiihtokautta varten valmis ja pian saadaan myös tekonurmelle uusittu valaistus käyttöön.

Kirjaston ilmanvaihtoremontti on valmistumassa ja kirjasto palvelee taas tavalliseen tapaan. Myös Äänekosken taidemuseon valaistusremontti toteutui kesän alussa suunnitellusti. Kulttuurikeskus Painotalon laaja remontti valmistuu syksyn aikana.

Lisätietoja:

Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 18.8.2022, muokattu 23.9.2022 klo 10:24

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023