Päättäjien ilmastotyöpaja tarjosi tietoa ja työkaluja

”Haluamme huolehtia ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana”

Ihmisiä istuu pöytäryhmittäin.
Äänekosken kaupungin päättäjille järjestettiin 25.9.2023 ilmastotyöpaja. Tavoitteena oli tarjota luottamushenkilöille tietoa ja työkaluja päätöksenteon tueksi sekä taustoittaa sitä, miksi ilmasto- ja ympäristötyö, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja kiertotalouden edistäminen on tärkeää.

Työpajan tulokset toimitetaan osallistujille ja Äänekosken kaupungin johtoryhmä käsittelee päättäjien ideoimia toimenpiteitä. Tuloksia käytetään myös Keski-Suomen Liiton ilmastotyössä ja niitä esitellään pilottina muille keskisuomalaisille kunnille.

– Oli todella aktiivista keskustelua ja hyvässä hengessä, ja saimme paljon uusia ideoita, ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen iloitsee.

– Ilmastotyössä on paljolti kyse siitä, että kulutetaan vähemmän ja hyödynnetään energia ja materiaali tehokkaammin, jotta syntyy vähemmän hukkaa. Se tuo myös taloudellisia säästöjä, mikä on varsinkin tällä hetkellä tärkeää.

Äänekosken kaupunkistrategian yksi päätavoite on kestävä ympäristö ja tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Haluamme huolehtia ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana.

– Näistä talkoista emme voi jäädä pois. Taataan lapsillemme hyvä tulevaisuus, ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen toteaa.

– Organisaation todellinen vastuullisuus alkaa siitä, mihin laki loppuu.

Päättäjien työpaja oli osa Ympäristöministeriön rahoittamaa Elämän Kestävä Äänekoski -hanketta. Äänekoskella työpajaa oli mukana toteuttamassa Muotoilutoimisto 2Loops.

Työpajatyöskentelyä.

Lisätietoja:

Elämän Kestävä Äänekoski -hanke / Ilmastokoordinaattori Juho Liimatainen, 040 681 8813, juho.liimatainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 26.9.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023