Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia tämän vuoden aikana

Lapsi ja isoäiti metsässä tutkii naavaa.
Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia tämän vuoden 2024 loppuun mennessä. Latausasemien hankinta on osa Äänekosken kaupungin aktiivista ilmasto- ja ympäristötyötä. Huolehdimme ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana.

Latausasemat tulevat olemaan kaupungin oman henkilöstön ja kaikkien muidenkin käytössä, ja jokainen maksaa latauksesta käytön mukaan.

– Äänekoskelle on saatu viime aikoina paljon lisää sähköautojen latausasemia ja Äänekosken kaupunki haluaa olla kehityksessä mukana. Hyvä latausasemaverkosto tukee vähäpäästöistä liikennettä ja sähköautoilun kasvua. Erityistä on, että hankimme latausasemat nyt myös pienempiin taajamiin Konginkankaalle ja Sumiaisiin. Kaikki Suomen latauspisteet näkyvät latauskartta.fi -sivustolla, energiainsinööri Juha Saari kertoo.

Toiminta tulee operaattoripohjaiseksi ja latausasemien rakentaminen kilpailutetaan tämän kevään aikana. Investointi on toimijalle huomattava ja Äänekosken kaupunki toimittaa asemien sähköliittymät.

Sähköautojen latausasemia tulee Äänekosken ja Suolahden taajama-alueille yhteensä viisi kappaletta. Latausasemat tulevat Äänekosken lukiolle, kaupungintalolle, Mikonpuiston päiväkodin parkkialueelle ja Äänekosken Liikuntapuistoon sekä jäähallin parkkialueelle Suolahteen. Sumiaisiin latausasema on tulossa Taipaleentien alun parkkialueelle ja Konginkankaalla Salen takana olevalle parkkialueelle.

– Latauspisteiden paikat on suunniteltu kaupungin omille tonteille ja ne ovat valikoituneet esimerkiksi sen mukaan, kuinka paljon kaupungin henkilöstöä työskentelee latausaseman vaikutuspiirissä. Yleensä sähköautoilijoilla on mahdollisuus ladata autoaan kotona, mutta latausasemia voivat käyttää kaikki Äänekosken asukkaat. Latausasemat palvelevat myös lähikuntien asukkaita, Äänekosken kesäasukkaita ja matkailijoita, Saari sanoo.

– Yhdelle latausasemalle tulee ainakin viisi laturia, eli samaan aikaan siinä voi olla useampi henkilöauto latauksessa. Latausasemien tehot vaihtelevat 22-100 kW välillä eli sähköauton saa ladattua nopeasti, jopa tunnissa täyteen, mutta tämä on aina vähän autokohtaista.

Latureiden käyttö tapahtuu valitun operaattorin kännykkäsovelluksella tai RFID -tunnisteella. Käyttäjän tulee rekisteröityä operaattorin asiakkaaksi ja operaattori hoitaa myös latauksien laskutukset.

Latausasemat tulevat olemaan operaattorin omaisuutta ja myös niiden hallinnasta ja kunnossapidosta vastaa toimija. Laturit brändätään Äänekosken kaupungin väreihin.

Lisätietoja:

Energiainsinööri Juha Saari, 040 572 9182, juha.saari@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 21.2.2024 klo 15:45

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.