Äänekosken vastaanottokeskus siirtyy Suolahdesta Äänekosken keskustaan

Äänekosken vastaanottokeskus siirtyy syksyn aikana Suolahdesta Äänekosken keskustaan. Suolahdesta siirtyvät sekä vastaanottopalvelut että kaikki asiakkaat kokonaan Äänekoskelle.

Vastaanottokeskus etsii parhaillaan toimistotiloja keskustasta toimintaansa varten. Asiakkaita varten Äänekosken kaupunki vuokraa lisää asuntoja. Suurin osa vastaanottokeskuksen asiakkaista asuu jo nyt Äänekosken keskustassa kaupungin omistaman Ääneseudun Asunnot Oy:n vuokra-asunnoissa. Äänekosken vastaanottokeskusta Maahanmuuttoviraston alaisena pyörittää Hemcare Oy.

Kunnat huolehtivat vastaanottokeskuksen lasten ja nuorten varhaiskasvatus- ja opetuspalveluista. Äänekoskella vastaanottokeskuksen lasten perusopetukseen valmistava opetus päästään aloittamaan jo 29.8.2022. Valmistavassa perusopetuksessa opetus painottuu suomen kieleen ja suomalaiseen kulttuuriin. Osa lapsista suorittaa edelleen oman maansa oppivelvollisuutta etäyhteyksin.

Äänekosken kaupunki on palkannut opetusryhmiin kolme suomalaista opettajaa ja kolme ukrainalaista koulunkäyntiavustajaa, jotka osaavat myös englannin kieltä. Opetus tapahtuu omissa ryhmissään Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoululla. Suolahdesta syksyn ajan kulkeville lapsille koulukyydit järjestyvät kaupungin kustantamana julkisilla linja-autovuoroilla.

Äänekosken kaupunki jatkaa vielä syksyn ajan ilmaista linja-autokuljetusta Suolahden ja Äänekosken välillä vastaanottokeskuksen asiakkaille. Ilmaiset vuorot ajetaan tiistaisin ja torstaisin. Myös ilmaisia uimahallilippuja annetaan heille edelleen tarpeen mukaan.

Äänekosken ja Suolahden katukuvasta voi bongata neulegraffiteja, joiden tarkoituksena on muistuttaa Ukrainan ahdingosta ja toivottaa ukrainalaiset sotapakolaiset tervetulleiksi Äänekoskelle.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Muokattu 26.10.2022