Äänekosken vastaanottokeskus siirtyy Suolahdesta Äänekosken keskustaan

Äänekosken vastaanottokeskus siirtyy syksyn aikana Suolahdesta Äänekosken keskustaan. Suolahdesta siirtyvät sekä vastaanottopalvelut että kaikki asiakkaat kokonaan Äänekoskelle.

Vastaanottokeskus etsii parhaillaan toimistotiloja keskustasta toimintaansa varten. Asiakkaita varten Äänekosken kaupunki vuokraa lisää asuntoja. Suurin osa vastaanottokeskuksen asiakkaista asuu jo nyt Äänekosken keskustassa kaupungin omistaman Ääneseudun Asunnot Oy:n vuokra-asunnoissa. Äänekosken vastaanottokeskusta Maahanmuuttoviraston alaisena pyörittää Hemcare Oy.

Kunnat huolehtivat vastaanottokeskuksen lasten ja nuorten varhaiskasvatus- ja opetuspalveluista. Äänekoskella vastaanottokeskuksen lasten perusopetukseen valmistava opetus päästään aloittamaan jo 29.8.2022. Valmistavassa perusopetuksessa opetus painottuu suomen kieleen ja suomalaiseen kulttuuriin. Osa lapsista suorittaa edelleen oman maansa oppivelvollisuutta etäyhteyksin.

Äänekosken kaupunki on palkannut opetusryhmiin kolme suomalaista opettajaa ja kolme ukrainalaista koulunkäyntiavustajaa, jotka osaavat myös englannin kieltä. Opetus tapahtuu omissa ryhmissään Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoululla. Suolahdesta syksyn ajan kulkeville lapsille koulukyydit järjestyvät kaupungin kustantamana julkisilla linja-autovuoroilla.

Äänekosken kaupunki jatkaa vielä syksyn ajan ilmaista linja-autokuljetusta Suolahden ja Äänekosken välillä vastaanottokeskuksen asiakkaille. Ilmaiset vuorot ajetaan tiistaisin ja torstaisin. Myös ilmaisia uimahallilippuja annetaan heille edelleen tarpeen mukaan.

Äänekosken ja Suolahden katukuvasta voi bongata neulegraffiteja, joiden tarkoituksena on muistuttaa Ukrainan ahdingosta ja toivottaa ukrainalaiset sotapakolaiset tervetulleiksi Äänekoskelle.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 19.8.2022, muokattu 26.10.2022 klo 10:21

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023