Ihania siirtolapuutarhatontteja vapaana!

Äänekoskella voit toteuttaa unelmasi omasta siirtolapuutarhamökistä ja -palstasta

Äänekosken kaupunki vuokraa upeita Suojärven siirtolapuutarhatontteja järven rannalta, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Meillä Äänekoskella omaa kesäunelmaa ei tarvitse jonottaa - sen voi toteuttaa heti.

Äänekosken kaupungin siirtolapuutarha on kauniilla paikalla Suojärven rannalla, noin reilun kilometrin päässä Suolahden keskustasta. Suojärven siirtolapuutarhassa voit viljellä omat kasvikset, viettää aikaa luonnon helmassa järven rannalla omassa rauhassa ja halutessasi myös tiiviin yhteisön ympäröimänä.

Alueelle on kaavoitettu yhteensä 62 siirtolapuutarhapalstaa. Pienet siirtolapuutarhatontit ovat edullisia vuokratontteja ja vapaana on 17 tonttia. Palstat vuokrataan Äänekosken kaupungilta, vuosivuokra on 300 euroa ja vuokra-aika 40 vuotta. Vapaan tontin voi varata kaupungin tonttipalveluiden kirjallisella hakemuksella.

Siirtolapuutarhakausi alkaa huhtikuun puolessa välissä ja päättyy lokakuun puolessa välissä. Siirtolapuutarhassa on mökkiläisten käytössä yhteinen virkistysalue sekä sauna uimarantoineen. Aluetta hallinnoi Suojärven Siirtolapuutarhayhdistys ry, joka perii liittymis- ja jäsenmaksuja sekä muita pieniä maksuja. Suojärven siirtolapuutarha os. Suojarinne 9, Suolahti.

ilmakuva

Oma koti järven rannalla?

Äänekoski on kaupunki luonnon sylissä. Meiltä löytyy tontteja luonnonrauhasta tai kaupunkielämästä nauttiville sekä omasta rannasta haaveilijoille.

Äänekosken keskustan tuntumassa Kotakennäällä on vielä muutama rantatontti jäljellä Kuhnamo-järven rannalla. Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Kotakennään alueella on myynnissä yhteensä 12 tonttia. Äänekoskelta löytyy myös muita upeita omakotitalotontteja jokaiseen makuun ja hintatasoon. Valittavana on enemmän luonnon rauhaa tai kaupunkielämää – meillä Äänekoskella voit saada ne molemmat.

Äänekosken kaupunki on mukana Jyväskylän Rakennusmessuilla tulevana viikonloppuna 17.-19.3.2023, löydät meidät osastolta B-315!

Tule tutustumaan Äänekosken kaupungin laadukkaaseen ja edulliseen tonttitarjontaan sekä laadukkaisiin palveluihimme. Äänekosken kaupunki panostaa lapsiperheiden palveluihin ja meillä on loistavat puitteet päiväkodeissa ja kouluissa. Äänekoski on todellinen kulttuurikaupunki ja myös liikunnan harrastamisen mahdollisuudet ovat huippuluokkaa. Äänekosken kaupunki tekee pitkäjänteistä ja vaikuttavaa ilmasto- ja ympäristötyötä. Tavoitteena on, että olemme hiilineutraali kaupunki vuonna 2030.

Äänekosken kaupungin messutuotteissa ja pisteellä huomioitu myös lapsiperheet - tule hakemaan puinen lelu tai värittämään ihanaa Äänekoski-printtiä omilla lempiväreilläsi! Tervetuloa messuosastollemme B-315!

Kotakennään rantatonttinäkymä

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 020 632 3345, juha.koskinen@aanekoski.fi tai tontit@aanekoski.fi

Maankäyttösihteeri Päivi Peltoniemi, 0400 115 235, paivi.peltoniemi@aanekoski.fi

Suojärven siirtolapuutarha

Kotakennään omakotitontit

Uutinen julkaistu 16.3.2023, muokattu 2.5.2023 klo 12:08

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023