Vastaanottokeskus muuttaa Suolahdesta Äänekosken keskustaan

Edelleen Äänekosken 300-paikkaisessa vastaanottokeskuksessa on noin 30 vapaata paikkaa.

Äänekosken vastaanottokeskus ja asukkaat muuttavat Suolahdesta Äänekosken keskustaan ensi viikosta alkaen. Vastaanottokeskuksen uudet toimistotilat löytyivät ydinkeskustasta. Kaupungin omistama Ääneseudun Asunnot Oy on vuokrannut nyt yhteensä 80 asuntoa vastaanottokeskukselle. Muuton myötä myös vastaanottokeskuksen asiakkaille kaupungin tarjoama ilmainen bussikuljetus Äänekosken ja Suolahden välillä päättyy.

Sähköinen ilmoittautuminen opetukseen ja varhaiskasvatukseen on saatu toimimaan nyt myös vastaanottokeskuksen asiakkaille. Perusopetukseen valmistavassa opetuksessa keskitytään suomen kieleen. Koulussa arki on sujunut hyvin ja lapset ovat innokkaita oppimaan uutta. Piilolan päiväkodin lapsiryhmiin on saatu avuksi venäjän kieltä osaava työntekijä ja myös päiväkodissa on arki sujunut hyvin.

Äänekosken kaupunki tarjoaa edelleen vastaanottokeskuksen asiakkaille ilmaisia uimahalli- ja museolippuja, ja niitä onkin käytetty ahkerasti. Äänekosken taidemuseolla on esillä ukrainalaissyntyisen taiteilijan näyttely ja kulttuuritoimen järjestämänä Ukrainan tunnetuin bandurayhtye Oriana konsertoi lauantaina 1.10. Äänekosken rekrytapahtumaan 4.10. myös vastaanottokeskuksen asiakkaat ovat tervetulleita.

Merkittäviä muutoksia on luvassa, kun vastaanottokeskuksen asiakkaat saavat jossain vaiheessa kotikuntamerkinnän - todennäköisesti asuttuaan täällä noin vuoden. Sen jälkeen he siirtyvät vastaanottokeskukselta kunnan palvelujen piiriin. Tähän valmistaudutaan Äänekoskella jo nyt, esimerkiksi työllisyyspalveluissa, jotta muutos olisi mahdollisimman sujuvaa.

Äänekosken kaupunki järjesti valtuutetuille viime viikolla valtuustoseminaarin ukrainalaispakolaisten parissa tehtävästä työstä. Mukana tilannetta oli esittelemässä kaupungin omat virkamiehet, vastaanottokeskuksen ammattilaiset sekä Äänekoskella vapaaehtoistyötä koordinoivat tahot. 

Äänekosken vahvuus pakolaisten vastaanottamisessa on ollut eri toimijoiden saumaton yhteistyö ja se, että jokainen taho tietää oman roolinsa ja tehtävänsä.

Äänekosken kaupunki järjesti valtuutetuille viime viikolla valtuustoseminaarin ukrainalaispakolaisten parissa tehtävästä työstä.

Äänekosken kaupunki järjesti valtuutetuille viime viikolla valtuustoseminaarin ukrainalaispakolaisten parissa tehtävästä työstä.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 29.9.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023