Vuoden eka vauva nukkuu ja syö hyvin

Äänekoskella voidaan iloita hienoisesta syntyvyyden noususta

– Kaikki palvelut, mitä olemme tähän mennessä tarvinneet, ovat toimineet hyvin, Äänekosken vuoden ensimmäisen vauvan äiti Taina Kinnunen kiittää. Taina Kinnunen ja Veli-Jussi Latikka saivat esikoisensa uudenvuodenpäivänä. Molemmat vanhemmat ovat kotoisin Äänekoskelta ja perhe asuu Huutomäessä.
Vauva nukkuu.

Tuoreet vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä Äänekosken lastenneuvolan palveluihin ja raskausaikanakin kaikki meni erittäin sujuvasti. Myös uudenkarhea Sairaala Nova saa perheeltä kiitosta. – Tilat olivat hienot ja hyvä oli olla. Kolme yötä olimme sairaalassa perhehuoneessa, jossa pystyi isäkin olemaan mukana, Taina Kinnunen kertoo.

Vuoden ensimmäisen vauvan nimi on vielä salaisuus. Syntyessään tuoreella äänekoskelaisella oli pituutta 51 senttiä ja painoa 3790 grammaa. – Tosi hyvin on mennyt, hän on rauhallinen ja kiltti vauva, ja hyvin nukkuu yöt, äiti kertoo.

Äänekosken kaupunki muisti perinteiseen tapaan vuoden ensimmäistä vauvaa ja perhettä. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Halttunen toivat perheelle neuvolakäynnin yhteydessä pidettyyn onnittelutilaisuuteen kummilusikan kukkineen sekä Valtran pienoismallitraktorin.

Äänekoskella voidaan iloita hienoisesta syntyvyyden noususta. – Vuonna 2020 syntyvyys oli 116, viime vuonna 2021 oli 134. Eli nousevalta trendiltä näyttää. Tämän vuoden osalta ei vielä osata sanoa jatkuuko trendi, Äänekosken lastenneuvolan vs. osastonhoitaja Tuula Tuominen kertoo.

Perheelle ojennetaan lahja.

Taina Kinnuselle, Vesi-Jussi Latikalle ja heidän uudenvuodenpäivänä syntyneelle vauvalle toivat kaupungin tervehdyksen kaupunginjohtaja Matti Tuononen (oikealla) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Halttunen. (Kuva: Juha Ojastenmäki)

Lisätietoja vuoden ensimmäisen vauvan muistamisesta:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Muokattu 14.3.2022