Uimarantaillassa asukkaat saivat puheenvuoron

Äänekosken kaupungin kaikille avoimessa uimarantaillassa tiistaina 17.5.2022 syntyi hyvää keskustelua Jyväskylän ympäristöterveyden, Äänekosken kaupungin työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja asukkaiden välillä. Mukana oli nelisenkymmentä osallistujaa.
Pariskunta täyttää lomaketta.

Asukkaiden keskustelu- ja työpajailta oli uuden strategian mukaisesti osallistavaa ja avoimen hallinnon periaatteiden mukaista. Illan aikana asukkailta tuli hyviä ideoita uimarantojen kehittämisestä. Esimerkiksi parempaa kyltitystä toivottiin ja sitä, että kaupunki markkinoisi uimarantojaan enemmän. Uimarannat koettiin tärkeäksi palveluksi ja ihmisten kohtaamispaikaksi, ja myös kaupungin yhdeksi tärkeäksi vetovoimatekijäksi.

Esityksenä on ollut, että osa Äänekosken kaupungin 31:stä uimapaikasta lakkautetaan ja jäljelle jäävien uimarantojen palvelutasoa nostetaan. Talviuintipaikoille ei esitetä muutoksia. Keskustelu- ja työpajaillassa asukkaat saivat jättää kirjalliset terveiset, jotka toimitetaan kaupunkirakennelautakunnalle.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee uimaranta-asiaa seuraavan kerran kesäkuun kokouksessaan. 

Äänekosken kaupunki jatkaa strategiansa mukaisesti myös kyläiltojen järjestämistä. Kyläiltakierros aloitetaan Koiviston koululta maanantaina 30.5.2022 klo 17.30 alkaen. Kysymyksiä toivotaan etukäteen ensi maanantaihin 23.5. mennessä sähköpostitse heidi.kolu@aanekoski.fi.

Yleisöä salissa, yksi pitää puheenvuoroa.

Lisätietoja uimarantaillasta:

Kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik, 040 528 5553, tiina.nejlik@aanekoski.fi

Jyväskylän ympäristöterveyden esitysmateriaali - Johtava ympäristöterveystarkastaja Pirjo Lonka-Huotari, 050 373 0414, pirjo.lonka-huotari@jyvaskyla.fi

Muokattu 30.5.2022