Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista 

"Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä"

karttakuva kunnista
Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

– Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä Äänekosken kaupungin johdolla, joka ottaa työllisyysalueen johtovastuun. Muutoksen keskeisenä tavoitteena on siirtää työvoimapalvelut lähemmäksi yrityksiä ja työnhakijoita. Työtä on vielä paljon jäljellä. Uskon, että onnistumme tavoitteessamme ja uusi työllisyysalue käynnistyy vuoden 2025 alussa, Konneveden kunnanjohtaja Mika Pasanen sanoo.

Kunnat odottavat innolla uutta yhteistä työllisyysaluetta ja toivovat sille valtioneuvoston myönteistä päätöstä. Pohjoisen Keski-Suomen kuntien työllisyysalueen päätösprosessit etenevät nyt lokakuun aikana.

Kuntajohtajat kiittävät sitä, että valmistelu on Äänekoskella ja Pohjoisessa Keski-Suomessa aloitettu hyvissä ajoin. – Se on turvannut sen, että myös päättäjillämme on ollut jo pidemmän aikaa käsitys tulevasta muutoksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista. Äänekoski on vetänyt valmisteluprosessia päämäärätietoisesti ja tehnyt omalta osaltaan hyvää valmistelua vaativassa asiakokonaisuudessa, Viitasaaren kaupunginjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen kiittää.

– Myös Konneveden kannalta muutos on positiivinen. Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalue varmistaa palvelujen läheisyyden toteutumisen ja virkailijoilla on todellinen mahdollisuus tutustua paikkakunnan yrittäjiin ja työllisyyspalvelua tarvitseviin ihmisiin, Mika Pasanen toteaa.

Pihtiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnunen kertoo, että myös heidän näkökulmastaan työllisyysalueen valmistelu on sujunut hyvin. – Toivotaan, että kaikilta valmistelussa mukana olleilta kunnilta saadaan myönteinen päätös mukaan lähdöstä.

– On hyvä, että valmistelu lähestyy päätöksenteon ajankohtaa ja valtioneuvosto pääsee tekemään oman osuutensa työllisyysalueiden perustamisessa. Päättäjilläkin kunnissa on edessä vaativa rupeama päästä pintaa syvemmälle työllisyydenhoidon taustoihin, komppaa Kivijärven kunnanjohtaja Pekka Helppikangas.

Työllisyys osana kunnan elinvoimaa

– Vaikka Äänekosken kaupunki tulee vastaamaan lakisääteisestä järjestämisvastuusta ja palveluista, Äänekoski ei ole tässä yksin. Haluamme tehdä tätä yhdessä kuntien kanssa osallistaen ja kuntien toiveita on kuultu. On hienoa, että kunnat ovat halunneet osallistua vahvasti työllisyysalueen valmisteluun, Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Sen lisäksi kunnilla on nyt hieno mahdollisuus rakentaa omaa elinvoimatehtäväänsä työllisyysalueen palvelujen yhteyteen, Äänekosken kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen lisää.

– Uusi malli tuo palveluita meidän näkökulmastamme entistä lähemmäs ja toivottavasti se pystyy entistä paremmin vastaamaan myös paikallisiin tarpeisiin. Mielenkiintoista on toki kehittää uudistusta silmällä pitäen myös omaa työllisyydenhoitomalliamme sekä esimerkiksi kehittämisyhtiömme roolia, uusien kunnille siirtyvien yrityspalvelutehtävien näkökulmasta, sanoo Helena Vuopionperä-Kovanen Viitasaarelta.  

Myös Pihtiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnusen mukaan kunnat odottavat uudistuvilta työvoimapalveluilta tiivistä yhteistyötä kunnan elinvoimayksikön kanssa. – Uskomme, että työvoimapalveluiden tiiviimpi yhteistyö kunnan elinvoimayksikön kanssa tuo lisäarvoa myös henkilöasiakkaille, Kinnunen sanoo.

– Myös meillä Konnevedellä elinvoimayhtiö valmistautuu omalta osaltaan tiiviiseen yhteistyöhön perustettavan työllisyysalueen kanssa, Mika Pasanen sanoo.

Uusi työllisyysalue tuo lähipalvelut kuntiin

Erityisesti suunniteltu lähipalvelumalli saa Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueen kunnilta kiitosta. – Odotamme sitä, että asiakkaat saavat työvoimapalvelunsa taas lähipalveluna, Ari Kinnunen sanoo.

Uudella työllisyysalueella tulisi olemaan neljä kiinteää virkapaikkaa Äänekoskella, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Sen lisäksi jokaiseen kuntaan on suunniteltu kunnantalon yhteyteen palvelupiste, jonne palvelut tuodaan paikan päälle.

– Uskon, että työhaluisilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä, kunhan usko omiin kykyihinsä säilyy, Pekka Helppikangas Kivijärveltä sanoo.

Lisätietoja:

Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 040 572 3239, matti.tuononen@aanekoski.fi

Äänekosken työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 23.10.2023 klo 09:38

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023